Prijava

Vaša prijava

Gorički prvašići učili kako se ponašati u prometu dok putuju u školu

[]

Djelatnici Autokluba Velika Gorica i ove su godine posjetili goričke osnovne škole i educirali prvašiće o sigurnosti i pravilima ponašanja u prometu. Riječ je o prometno edukativnoj akciji ‘Sigurno u školu s HAK-om’ koju Hrvatski autoklub već više od 50 godina organizira s udruženim autoklubovima.

Foto: AK Velika Gorica

Akcija se provodi na nacionalnoj razini naporedno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine. Cilj je senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez početkom nove školske godine jer se u prometu pojavljuje veći broj djece odnosno ‘novih sudionika u prometu’. Oni se po prvi puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, a koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

– Učenicima su saznali kako se ponašati u prometu dok putuju u školu te su dobili informacije o najsigurnijem načinu prelaženja ceste gdje najveću ulogu imaju zebra i semafor pri čemu su zajedno ponovili njegove boje i što one znače. Edukacija se dotakla i pitanja o prijevoznim sredstvima. Učenici su komentirali kako u školu dolaze automobilom kojim upravljaju roditelji ili biciklom – rekli su iz OŠ Nikole Hribara.

Foto: AK Velika Gorica

To je ujedno bila prilika da djelatnici HAK-a upozore učenike na neka bitna pravila.

– Upozorili su učenike da njihovi roditelji dok voze automobil ne smiju koristiti mobitel i uvijek trebaju biti vezani sigurnosnim pojasom. Dok oni koji idu biciklom u školu naučili su kako se treba voziti po nogostupu, a ne po cesti i obavezno nositi kacigu – dodali su iz Hribara.

Inače, akcijom su obuhvaćene 24 škole na području grada Velike Gorice i susjednih općina te je educirano oko 600 učenika prvih razreda. Po završetku predavanja mališani su dobili i prigodne poklone.

 

 

Ova objava Gorički prvašići učili kako se ponašati u prometu dok putuju u školu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.