Prijava

Vaša prijava

Interview Zoran Mrvoš: O velikom povratku na modnu scenu, reviji pod zvijezdama u slavnoj kuriji i prvom goričkom Showroomu

[]

U bajkovitom okruženju drvene turopoljske ljepotice, kurije Modić Bedeković, ova će subotnja večer zasigurno ostati upamćena. Od 18 sati počinje posebna rosé večer festivala Via Vino, gdje će umjetnost, glazba, moda i vino doživjeti nezaboravan spoj u modnoj reviji poznatog hrvatskog dizajnera, Zorana Mrvoša, pod zvjezdanim nebom i uz kulisu kurije u Donjoj Lomnici.

Svojevrsno je to i zatvaranje jedne modne trilogije, kako nam je sam dizajner rekao, jer upravo je prije mjesec dana na istoj lokaciji Mrvoš započeo svoj veliki come back na scenu snimanjem modne kampanje za novu kolekciju, a to je bio i početak suradnje s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, koja je ovime pokazala izuzetnu inovativnost pri promociji jedne destinacije.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

Foto: Sestre blizanke Vilma i Milka Bedeković kao inspiracija nove kolekcije Zorana Mrvoša

Drugi dio Mrvoševe modne trilogije dogodio se prošlog utorka, 26.rujna, na modnoj reviji u zagrebačkom Family Mallu, za koju se danima tražila pozivnica više, gdje je predstavio svoju kolekciju za jesen/zimu 2023., koja je bila i njegova prva modna revija nakon gotovo deset godina. Uoči večerašnjeg eventa popričali smo s njim o dojmovima nakon velikog povratka na scenu, njegovoj kolekciji, te otvaranju Showrooma u centru Velike Gorice, koji s radom počinje idućeg tjedna.

– Meni još uvijek nije jasno što se dogodilo, još mi je sve friško, gledam društvene mreže kako ‘gore’, Instragram ‘gori’ i nisam još potpuno svjestan svega. Prošlo je stvarno dugo vremena, devet, deset godina, naravno ‘plivam’ ja i dalje u tome, to je poput vožnje biciklom, nije bilo grešaka. Ali dogodilo se nešto što se ne događa, osim na koncertima, da me publika zvala na bis! Znači, revija je završila, pljesak, nakloniš se publici i izašao sam van, kad me zovu da se vratim i suradnica mi kaže kako traže da se vratim na bis! Kakav bis, pa nismo na koncertu, stvarno odlične reakcije. Nisam to očekivao, jer to zbilja nije kod nas uobičajeno da dizajneri izlaze van na bis – sasvim iskreno nam je otkrio Zoran Mrvoš.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

Povratničkom kolekcijom dizajner je pokazao kako ostaje vjeran svom autentičnom potpisu – savršeni krojevi, crno-bijeli minimalizam, multifunkcionalna i bezvremenska odjeća. Ili kako on to i sam često ističe – za žene koje ne robuju trendovima.

– Na reviji je bilo oko 35 izlaza, to su total lookovi. Ono što mene strahovito živcira je kad se najavljuje ‘taj i taj’ je predstavio novu kolekciju, a u stvari predstavljeno je 15 haljina, to nije kolekcija, jer ona se sastoji od svih odjevnih predmeta, od kaputa, sakoa, hlača, haljina, tunika, košulja, topova, to je ono što sam ja predstavio. Inspiracija mi je uvijek ista – žene sa stavom. Upravo zato sam i snimao modnu kampanju u kuriji Modić-Bedeković, sestre Vilma i Milka su me inspirirale u bijelim košuljama, koje strašno volim. I njihova rekonstruirana fotografija nosi cijelu kampanju – kaže.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

Ono što će zasigurno oduševiti Velikogoričanke je vijest kako će već od idućeg tjedna u centru našeg grada Mrvoš otvoriti i svoj Showroom, na adresi Zagrebačka 12 (s dvorišne strane).

– Otvaram taj prostor upravo ovdje, jer nisam htio Zagreb iz nekoliko razloga. Prvo, zašto bi sve bilo u Zagrebu? Ajmo malo dislocirati. Drugo je i neka moja komocija, jer zadnjih par godina kako sam odselio iz Zagreba živim u mjestu na rubu Turopolja. Koncept Showrooma je takav da ću raditi ‘jedan na jedan’ , po mjeri, po narudžbama, vrlo personalizirano. To ne znači da očekujem klijentelu sa slikama iz novina, to neću raditi. Imam svoju kolekciju, i te modele ću raditi po narudžbama s malim preinakama prilagođenima osobi. Svi dogovori će biti putem telefona, a informacije se mogu naći na mom Instragramu i Facebooku – otkrio nam je Mrvoš.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

Ističe kako je prostor, baš poput njegove kolekcije, uređen minimalistički, a ujedno poziva sve buduće klijentice da se jave bez ikakve bojazni.

– Moram napomenuti da mi dizajneri nismo nekakve veličine, jer imam osjećaj da se često te, pod navodnicima obične žene, boje uopće nas kontaktirati. Slobodno se javite, normalni smo i pristupačni ljudi, i apsolutno su svi dobrodošli. Razumijem i bojazan zbog možda cijene, ali daleko smo mi od razvikanih brendova, to su nekakve srednje cijene. No, to je ipak i personalizirano, prilagođeno, posvećeno vrijeme, a i vrijeme košta, kao i znanje i iskustvo. Ne grizem, haha – poručuje dizajner.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

Dodajemo – daleko od toga. Osim što je izuzetno pristupačan i otvoren, ujedno je pokazao i svoje veliko srce, jer njegova je modna revija označila i početak nove humanitarne akcije udruge ‘Nismo same’. Upravo u suradnji sa Zoranom Mrvošem nova humanitarka, pod nazivom ‘Nije sve crno-bijelo’ traje do 31. listopada, a tuniku koju je za potrebe akcije dizajnirao možete kupiti  OVDJE. Podsjećamo, ovim akcijama se prikupljaju sredstva za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Foto: PROMO/Zoran Mrvoš kampanja/kolekcija jesen-zima 2023.g

A završetak ove turopoljske trilogije upravo je večeras u kuriji Modić Bedeković, gdje će biti prikazan manji dio njegove nove kolekcije, a kako će to izgledati otkrila nam je direktorica TZ Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

– Po prvi puta vanjska kulisa će biti sama kurija, a veliki roza tepih će se prostirati od ulaza u kuriju, gdje će modeli izlaziti na tu posebnu modnu pistu. Pripremili smo i posebne menije, u modernijem formatu – mini-burgeri ‘Milka i Vilma’ isključivo s potpisom našeg podneblja iz radionice restorana ‘The Kurija’, a restoran ‘Chop Old House’ je zadužen za pripremu i serviranje. Ovo je ženska večer, a prvi put nam se pridružio i tako veliki modni kreator na što smo kao turistička zajednica jako ponosni, jer znamo koliko je važno biti inovativniji i prikazivati drugačije priče. No, možda i nije toliko poznato, baš u kuriji Modić Bedeković postoji vinski podrum, a obiteljski vinograd je bio u Kostanjevcu. Tako da je vinska tradicija i kultura i u Turopolju jako poznata, pa smo htjeli napraviti iskorak i u tom smislu – otkrila nam je direktorica Alilović.

Osim modnih i gastro novosti, početak eventa će pružiti i jednu drugačiju izvedbu popularnih Jana, a u sklopu modne revije pod zvijezdama nastupit će i Meritasice.

– Modele će uređivati naši lokalne vizažistice i frizerke, Jelena Veselić i Nika Stepanić, tako da imamo našu turopoljsku priču i  čitav ovaj event je jedna počast našim ženama i feminizmu – poručuje završno direktorica TZ Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Foto: Sve je spremno za posebnu večer pod zvijezdama uz roze i modnu reviju/TZZŽ

Ova objava Interview Zoran Mrvoš: O velikom povratku na modnu scenu, reviji pod zvijezdama u slavnoj kuriji i prvom goričkom Showroomu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.