Prijava

Vaša prijava

Poraz s bijele točke: Gorica pala u Varaždinu, a moglo je biti i drukčije…

[]

Tri utakmice u prvenstvu, plus jedna u Kupu, trajala je fenomenalna serija Gorice s Dinkom Jeličićem na klupi. Sve do gostovanja u Varaždinu i utakmice koju ćemo pamtiti kao jednu od onih koja je mogla završiti i drukčije. Gorica nije odigrala utakmicu za pamćenje, ali uspjela je limitirati odlični Varaždin, dopustiti domaćinu jako malo toga. A opet, nažalost, dovoljno da golom iz kaznenog udarca tri boda odu na kontro varaždinskih nogometaša…

S dva iznenađenja u početnih 11 krenula je Gorica u varaždinski ogled, s Munksgaardom i Soldom umjesto inače standardnih Mitrovića i Raspopovića, koji su imali zdravstvenih problema tijekom tjedna. Obojica su ostala na klupi, a njihovi suigrači pokušavali su bez njih što bolje parirati opasnom i uigranom Varaždinu. I nije to loše izgledalo, budući da je u prvih 15-ak minuta Gorica dvaput prijetila. Međutim, pokušaji Krizmanića, a potom i Vujnovića, nisu bili dovoljno dobri da “probiju” golmana Zeleniku.

Prijetio je i Varaždin, koji je očekivano nešto više držao loptu u nogama, a u 24. minuti i poveo. Lucidni Postonjski dao je loptu u prostor za hitrog Drožđeka, koji je bio pola koraka brži od Ivana Banića. Golman Gorice zakačio je napadača Varaždina, sudac Strukan pokazao na bijelu točku, a loptu je uzeo dodavač Postonjski. Potrajalo je sve to skupa, pa je do udarca i pogotka za vodstvo domaćina došlo u 26. minuti.

Do kraja poluvremena imao je Varaždin još i pokušaj Elezija iz daljine, kojeg je zaustavio Banić, a to je bilo i posljednje konkretno što je domaći sastav pokazao u ovom susretu. Doduše, izgledali su Varaždinci nešto bolje do kraja prvog dijela, ali najbolji pokušaj do odmora bio je udarac Mrzljaka nakon dodavanja Pršira.

U nastavku je Gorica krenula nešto hrabrije prema naprijed, a prvu veliku priliku, najbolju dotad na utakmici, imala je nakon ubacivanja Mrzljaka i pokušaja Vujnovića na prvoj stativi, no zaustavio je to sjajno Zelenika. Nastavila je i nakon toga Gorica juriti prema naprijed, pokušavati doći do izjednačenja, a nova velika prilika stigla je u 62. minuti. Štiglec je ubacio, Vujnović pucao glavom, a Zelenika briljantnom intervencijom spasio varaždinsko vodstvo.

Za posljednjih pola sata trener Jeličić aktivirao je Mitrovića i Raspopovića, za posljednjih 20-ak minuta i Jurića te Matavža, ali teško su Goričani stvarali šanse protiv organizirane domaće obrane. Pokušao je Jurić iskosa, stvorilo se nekoliko zanimljivih gužvi, tražili su naši nogometaši i penal nakon dodira lopte s rukom domaćeg braniča, ali ništa od svega. Ni u četiri minute nadoknade Gorica nije uspjela doći do gola i bodovi su ostali na sjeveru Hrvatske.

Bilo je ovo treće gostovanje Gorice u nizu, drugi poraz ove sezone, prvi nakon istog ovakvog u Osijeku, istim rezultatom, a pred Goričanima je još i četvrto gostovanje zaredom. U sljedećem kolu ide se na noge Lokomotivi u Kranjčevićevu, nakon čega slijedi reprezentativna stanka, a onda i veliki ogled s Dinamom na Gradskom stadionu.

Ova objava Poraz s bijele točke: Gorica pala u Varaždinu, a moglo je biti i drukčije… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.