Prijava

Vaša prijava

FOTO Memorijal za Tihicu okupio 250 skauta u Velikoj Gorici

[]

Oko 250 izviđača pristiglo je danas iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca i Zagreba kako bi sudjelovali na tradicionalnom 12. memorijalu ‘Nitko da ne dođe do prijatelj drag’ u organizaciji Turopoljske udruge skatua ‘Tur’.

– Ove godine novina je to što smo ga uključili u Gastro Turopolja. Izviđačima je inače nešto prirodno da spremaju svoj obrok. Pokazali su kako to rade, a Velikogoričani su imali priliku kušati i dobrovoljnim prilogom pomoći SOS Zajednici u Velikoj Gorici. To su mladi ljudi koji zaslužuju našu pažnju i podršku, ali i biti uočeni u našoj zajednici. Sugrađanima smo ponudili da ih upoznaju i zajednički im pomognemo – rekao nam je Alen Konjević, predsjednik goričkih skauta.

Mlađi izviđači i poletarci igrali su se i natjecali na nekoliko poligona.

– Igre nisu zato da dobijemo pobjednika već da im ispunimo dan, da uživaju u igri i druženju. Dok se mlađi igraju oni stariji kuhaju gulaš, natječu se u brzom podizanju šatora, vezenju čvorova i orijentaciji pomoću kompasa – dodao je Konjević.

Podsjetimo, memorijal je posvećen Tihomiru Tomašiću – Tihici, Velikogoričaninu, izviđaču i hrvatskom branitelju ubijenom u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

Ova objava FOTO Memorijal za Tihicu okupio 250 skauta u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.