Prijava

Vaša prijava

Tragedija u centru Gorice! Spašavali ga građani, Hitna, no uzalud – stariji muškarac preminuo usred dana na pločniku

[]

U samom središtu Velike Gorice, na pločniku na Trgu kralja Tomislava, u neposrednoj blizini Fine, brojni su slučajni prolaznici svjedočili nesvakidašnjoj situaciji, koja je, nažalost, imala tragičan kraj. Upravo na toj lokaciji danas, nešto prije 16 sati, preminuo je stariji muškarac, usprkos izuzetnim naporima slučajnih prolaznika, te djelatnika Hitne pomoći. Naime, kako doznajemo na mjestu tragičnog događaja od više svjedoka, čovjeku je prvo pozlilo za volanom dok se svojim osobnim vozilom kretao Zagrebačkom u smjeru zapada, skrenuo je na parking kod kućnog broja 33, desetak metara od zgrade Gradske uprave, sjeo na klupicu, no kako mu je glava klonula, prišli su mu prolaznici i shvatili kako čovjek treba hitno stručnu pomoć! No, ona je već na neki način bila tamo, jer među prolaznicima se, nevjerojatnom slučajnošću, našao i djelatnik zagrebačke Hitne pomoći, 22-godišnji Nikola Šćukanec, iz sisačke Pešćenice.

– Taman sam prolazio i slučajno vidio okupljene ljude, išao sam provjeriti što se događa i vidio sam da je čovjek na klupici bez svijesti, nije imao puls, niti je disao, pa sam ga polegao na tlo i počeo ga reanimirati. Onda kako su kolege došle, nastavili su, no ni nakon pola satu mu nažalost nije bilo spasa. Kako radim u Hitnoj nije mi to prvi put da nekoga reanimiram, uvijek je stresno kad netko izgubi bitku za život, naročito djeca..Ali, takav je posao – rekao nam je Nikola Šćukanec.

Na mjestu događaja bili su i djelatnici policije, kojima ostaje nimalo lagani zadatak, obavijestiti najbliže članove obitelji preminulog muškarca.

Foto: Nikola Šćukanec reanimirao je muškarca sve do dolaska Hitne/ G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Čovjek preminuo usred dana na pločniku u V.Gorici/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Čovjek preminuo usred dana na pločniku u V.Gorici/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Brojni građani su svjedočili tragičnoj smrti u centru Gorice/G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava Tragedija u centru Gorice! Spašavali ga građani, Hitna, no uzalud – stariji muškarac preminuo usred dana na pločniku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.