Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Hribara na zabavan i poučan način učili o pravilnoj prehrani

[]

Učenici prvih, šestih i osmih razreda Osnovne škole Nikole Hribar, a u sklopu projekta ‘Za zdravlje bez mana – svježa hrana svakog dana’, učili su o zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Predavanje je učenicima održala doktorica Ivona Bakmaz Dubravka koja učenike upoznala i podsjetila zašto je važno hraniti se zdravo, održavati higijenu, baviti se sportom te osobito kretati se na zraku i biti u doticaju s prirodom.

– Nakon što smo zajedno puno toga naučili, prvašići su riješili radne listiće te tako pokazali koliko su pažljivo slušali doktoricu. Za to vrijeme doktorica je starijim učenicima posebno skrenula pozornost na probleme koji nastaju zbog poremećaja u prehrani, s naglaskom na uzroke; govorila je o štetnosti uzimanja energetskih napitaka, pušenja, a sve je zorno potkrijepila primjerima iz prakse što je oduševilo i šestaše i osmaša – ispričale su nam učiteljice.

A evo i kakvi su dojmovi učenika nakon predavanja.

– Ovo predavanje bilo je vrlo poučno i zabavno. Svi smo naučili jako puno i uz to se i nasmijali. Doktorica nam je sve jako dobro objasnila, bila je jako vesela, zabavna i pozitivna – rekla nam je Jana, dok njezina prijateljica Marta ističe:

– Meni se ovo predavanje jako svidjelo, bilo je zanimljivo i naučila sam nešto novo. Doktorica je bila smiješna i vesela zbog čega mi se predavanje još više svidjelo. Voljela bih da su ovakva predavanja češća – naglasila je Marta.

Svoje dojmove podijelila je i osmašica Helena.

– Predavanje je bilo jako poučno i zanimljivo. Doktorica je bila jako draga i sviđa mi se njezin stav tijekom predavanja. Predavanje je bilo dobro. Trebamo češće imati takva predavanja – zaključila je.

Inače, to je projekt u kojem sudjeluju tajnica Ana Lovrić, učiteljice prvih razreda Jadranka Jelisavac i Vesna Stipić te Marija Patrlj, razrednica 6. a razreda.

Ova objava Učenici iz Hribara na zabavan i poučan način učili o pravilnoj prehrani se prvi puta pojavila na cityportal.hr.