Prijava

Vaša prijava

Najuzornije seoske žene u Hrvatskom saboru, a među njima i naša Gordana Brozović

[]

Ovogodišnje pobjednice izbora ‘Najuzornije seoske žene’ danas su bile na druženju u Hrvatskom saboru kod predsjednika Gordana Jandrokovića, a među kojima je uz pobjednicu Marinu Šunić iz Rodaljica te Nives Skokić iz Otoka bila i naša Velikogoričanka, prva pratilja Gordana Brozović iz Rakitovca.

Predsjednik Jandroković čestitao je ovogodišnjim pobjednicama, ali i svim ostalim kandidatkinjama koje su sudjelovale u ovom izboru. Natjecalo se 17 kandidatkinja iz 15 županija.

Foto: Hrvatski sabor

Inače, natjecanje ima za cilj promicati hrvatske seoske žene koje svojim radom stvaraju dodatnu vrijednost za lokalnu sredinu.

Tom prilikom, predsjednik Jandroković zahvalio je predsjednici udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“  Katici Pejak Jerleković na organizaciji ovog natjecanja kojim se pridonosi promicanju vrijednosti uloge žena i njihova rada u ruralnim područjima. Pritom je istaknuo važnost ove manifestacije kojom se afirmira obiteljski život na hrvatskom selu, potiču obiteljsko gospodarstvo i daljnji razvoj društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice.

foto: Hrvatski sabor

Na sastanku je sudjelovala i predsjednica Odbora za poljoprivredu, saborska zastupnica Marijana Petir.

– Žene na selu još uvijek se suočavaju s raznim preprekama i stereotipima, a njihov rad često nije prepoznat, priznat i plaćen. Zato je Odbor za poljoprivredu ulagao napore kako bi se u strateške razvojne dokumente uvrstili programi za unapređenje položaja žena na ruralnim područjima i osiguralo financijska sredstva za njihove projekte, ali i dodatno bodovanje pri ostvarivanju prava na korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta te kako bi se što veći broj žena potaknuo da postanu nositeljice poljoprivrednih gospodarstava – istaknula je Petir.

Foto/Izvor: Hrvatski sabor

Ova objava Najuzornije seoske žene u Hrvatskom saboru, a među njima i naša Gordana Brozović se prvi puta pojavila na cityportal.hr.