Prijava

Vaša prijava

Nova faza ‘Tri jezera’: Kreće uređenje odmorišta uz biciklističku stazu kraj Vukovinskog jezera

[]

Cikloturizam, ali i rekreacija za one koji vole i pehaka upoznavati svoj kraj, jedan je od projekata aktualne gradske vlasti, s ciljem povezivanja biciklističko-pješačkim stazama jezero Čiče, Ježevo i Vukovinsko jezero.

Kako napreduje izvedba projekta ‘Tri jezera’ provjerili smo upravo kraj onog zadnje navedenog. Doznajemo kako se ovih dana priprema dodatno uređenje okoliša, preciznije odmorišta za rekreativce, uz Vukovinsko jezero, gdje prolazi dio biciklističke staze, koja vodi od Velike Gorice do Starog Čiča, a ukupne je dužine 3,1 kilometar.

– Ove godine postavljamo klupe, koševe za smeće, a u tijeku je izrada projekta za sadnju stabala i dodatno uređenje odmorišta uz stazu kraj Vukovinskog jezera, što je plan za iduću godinu – rekao nam je Dubravko Katulić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Pa ako još niste otkrili ovu stazu koja vas iz Velike Gorice, od Ulice Ivana Gorana Kovačića na svom sjeverozapadnom rubu, vodi preko nerazvrstane ceste prema jugoistoku do granice parcele vojne građevine radara, a u Starom Čiču se spaja na državnu cestu, DC30, evo kako izgleda dio uz Vukovinsko jezero.

Foto: Biciklistička staza uz Vukovinsko jezero, koju često koriste i trkači /G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Lokacija odmorište za rekreativce kraj Vukovinskog jezera/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Vukovinsko jezero/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Dionica biciklističke staze V.Gorica-Staro Čiče/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Biciklistička staza VG-Staro Čiče, dionica/G.Kiš, cityportal.hr

 

 

Ova objava Nova faza ‘Tri jezera’: Kreće uređenje odmorišta uz biciklističku stazu kraj Vukovinskog jezera se prvi puta pojavila na cityportal.hr.