Prijava

Vaša prijava

Tri komada, tri pobjede i novi cilj: ‘Ostanak smo riješile, sad želimo u doigravanje’

[]

Tri komada utrpala je kapetanica Perica Cicijelj, tri uzastopne pobjede upisale su nogometašice Gorice, tri slobodna dana za nagradu im je dao trener Stefan Rajić. A sve skupa je – za čistu peticu! Goričanke su apsolutno najljepša priča ženskog nogometnog prvenstva, sve kvalitetnijeg i sve praćenijeg, nakon prve polovice prvenstva dijele četvrtu poziciju na tablici.

– Evo me na moru, trener nam je dao te nagradne slobodne dane pa smo to pokušale iskoristiti da se malo maknemo, predahnemo – javila se Perica nakon dvije prospavane noći.

U subotu poslijepodne u Lukavcu je gostovao zadarski Donat, a Gorica je tri boda uzela uz četiri komada u gostujućoj mreži. Završilo je 4-2, iako je moglo biti i kudikamo uvjerljivije, još dojmljivije.

– Realno, bile smo stvarno odlične. Dominirale smo, imale puno veći posjed, stvarale šanse, jedino je šteta što smo praktički same sebi zakuhale manje probleme. Već u desetoj minuti smo primile gol iz naše pogreške, ali unatoč tome smo osjećale da je samo pitanje trenutka kad ćemo to preokrenuti. Na kraju smo i uspjele, nitko sretniji od nas – analizira Perica.

Prvi gol kapetanica Gorice zabila je iz slobodnjaka s ruba kaznenog prostora u 35. minuti, drugi put pogodila je šest minuta poslije, a osam minuta duboku u drugom poluvremenu kompletirala je hat-trick. Novu dozu komplikacija donio je autogol Anje Gačić nakon sat vremena igre, ali sve je riješeno u 82. minuti, nakon gola Anje Miočinović. Pomogao je u svemu tome i crveni karton za gostujuću igračicu Nikolinu Klapan u 24. minuti.

– Šokirala nas je ta situacija, baš je cura nasrnula na našu Anju, skočila na nju… Jako ružna situacija. Međutim, čak i da nije do toga došlo, uvjerena sam da bismo dobile utakmicu. Opet kažem, toliko smo dominirale, bile toliko bolje da je bilo samo pitanje načina kako ćemo doći do bodova – ističe Cicijelj.

Na kraju prve polovice regularnog dijela prvenstva, nakon prvih sedam kola, vodeći Split je na 15 bodova, dva manje, ali i dvije utakmice manje, ima Osijek, a na 13 je i trećeplasirani Hajduk. I odmah do njih, sa deset osvojenih bodova, smjestili su se Dinamo, Agram i naša Gorica. Dvojac na dnu, Donat i Međimurje, ima po jedan bod, što će reći da je Gorica već sad praktički osigurala ostanak.

– Jesmo li iznenađene takvim raspletom? Svi ostali jesu, mnogi sa strane su u nevjerici, jako ugodno iznenađeni, ali ja, iskreno, nisam. Od početka sam vjerovala da smo složili stvarno dobru ekipu, da možemo biti dobre i u prvoj ligi, ali naravno da je lijepo proživljavati sve ovo trenutke, vezati pobjede jednu za drugom… Neki rezultati su nam se i poklopili, išli nam na ruku, tako da definitivno imamo razloga biti zadovoljne odrađenim – govori Perica, koja će se složiti s konstatacijom da je osnovni cilj ostvaren.

– Da, sve govori da smo osigurale ostanak već na polovici prvenstva, ali mi se nećemo zadovoljiti time. Sljedeći cilj nam je biti među prve četiri ekipe u državi, izboriti ulazak u doigravanje, i duboko vjerujem da smo to u stanju. Naravno da neće biti lako, treba tek vidjeti kako će cure reagirati u ovakvoj situaciji, ipak imamo dosta mladu ekipu, ali taj smo si cilj postavili. Kako rasteš, tako rastu i ciljevi, idemo dati sve od sebe i pokušati – ambiciozna je kapetanica Gorice.

Nešto više slobodnih dana djevojke su si mogle priuštiti i zato što je sad na redu reprezentativna pauza, a nakon toga kreće drugi krug prvenstva. Gorica je u prvoj ligi debitirala domaćim ogledom s trenutačno vodećim Splitom i porazom 0-5, ali od prvog do osmog kola dogodile su se značajne promjene.

– Osjećaj je, realno, potpuno drukčiji. Tad smo tek bile na početku, ulazile u mnogima nepoznati prvoligaški svijet, a sad se to stvarno dosta promijenilo. Vidjele smo da možemo, dobile spoznaje o svojim vrijednostima, o protivnicama, tako da ni u Split ne idemo s bijelom zastavom. Dapače, pokušat ćemo sve da nešto izvučemo i iz te utakmice, bez obzira na kvalitetu protivnica, na to što će Splićanke biti favoritkinje – zaključila je Perica Cicijelj.

Nogometaši su četvrti u državi, nogometašice na diobi četvrtog mjesta… Nije loše, uopće nije loše!

Ova objava Tri komada, tri pobjede i novi cilj: ‘Ostanak smo riješile, sad želimo u doigravanje’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.