Prijava

Vaša prijava

Legendland – najveći europski tematski zabavni park uskoro niče kraj Zaprešića!

[]

Hoće li Zagrebačka županija za samo koju godinu postati nova najdraža destinacija za godišnji odmor? Lako moguće ako se ostvare najave investitora o izgradnji najboljeg europskog zabavnog i vodenog parka kod Zaprešića!

Legendland je prvi slavenski tematski park u južnoj Europi, a iza ovog projekta stoji Hesam Qaydi, poduzetnik s Bliskog istoka koji se doselio u Hrvatsku 2014. godine. Osim tematskog parka s posebnim zonama koje su inspirirane hrvatskom mitologijom i poviješću, veliki dio je planiran i za vodeni park.

Među tematskim zonama planirana je i ona pod nazivom ‘The Tesla Institute for Time Travel & Monsters’ ( Teslin institut za putovanje kroz vrijeme i čudovišta), iz koje se, kako navode promotivni materijali, otvaraju portali koji vode u pet povijesnih svjetova. Ovaj fantastičan fenomen je realizirao Nikola Tesla glavom i bradom. Te najavljuju – ‘Očekujte čudnovate tehnološke inovacije popraćene neobičnim nizom čudovišta i elemenata fantastike!’.

Foto: Legendland

Tu su još i zone Neanderthalica, koja goste vodi u prapovijesno doba, a inspirirana je arheološkim nalazištima diljem Hrvatske, posebice nalazištem krapinskih neandertalaca. Antiquitica je pak inspirirana arhitekturom, gosti su okruženi rimskim trgovima, monumentalnim grčkim hramovima i bizantskim palačama koje pričaju priče o borbama tih drevnih civilizacija sa zmajevima i divovima.

The First Kingdom zona oživljava srednji vijek, kroz fantastične krajolike i likove – vitezove u sjajnim oklopima, borbe mačevima i strašna čudovišta, uz prepoznatljivu hrvatsku notu. Zatim slijedi zona Luka Renaissance, koja će oživjeti bogato povijesno razdoblje renesanse uz dodatak slavenske fantastike.

Foto: Legendland

Ghotica je mistična zona koja nalikuje labirintu, inspirirana vizurama hrvatskih gradova iz habsburške ere u 17. i 18. stoljeću, a goste će uvesti u sirotinjska naselja smještena ispod zvonika gotičkih crkvi i nacerenih vodoriga, gdje vještice i vampiri mogu vrebati iza svakog ugla.

Otvaranje ove jedinstvene turističke atrakcije, ne samo u Hrvatskoj, već i ovom dijelu Europe, najavljeno je za ljeto 2027. godine. Pokretač projekta, Hesam Qaydi, 45-godišnji Iranac koji je prije desetak godina iz rodnog Teherana doselio u Zagreb, u razgovoru za Telegram je ispričao detalje investicije vrijedne oko 330 milijuna eura.

Ova objava Legendland – najveći europski tematski zabavni park uskoro niče kraj Zaprešića! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.