Prijava

Vaša prijava

Nezaboravna glazbena večer uz Trio Osor u Galženici

[]

Trio Osor, ljubiteljima dobre glazbe, u četvrtak će prirediti nezaboravan koncert. Sastav čine solo-flautistica Zagrebačke filharmonije Ana Batinica, solo-violončelist orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Vid Veljak i pijanistica Zarija Alajbeg Galuf, koja konstantno djeluje od samoga osnutka.

Inače, za ovaj ne klasičan sastav predložio je Danijel Marušić, osnivač Osorskih glazbenih večeri, pa je tako trio prvi puta nastupio u Osoru 2007. godine kada su u njemu uz Zariju Alajbeg Galuf svirali Renata Penezić i Petar Kovačić koji su dali dugogodišnji doprinos muziciranjem, ali i istraživanjem repertoara za ovakav sastav.

Na koncertu u dvorani Galženica moći ćete čudi dio širokog repertoara koji se proteže od klasike do suvremenih autora i to mahom originalnih djela pisanih za ovaj sastav. Tu su i djela domaćih autora posvećenih upravo ovom triju, kao što su Djevojčica iz moje ulice, Tomislava Uhlika, i Liburnijska suita Alfija Kabilja. Ansambl je „iz zaborava oteo“ i djela Josipa Kaplana i Bruna Bjelinskog pisana za ovaj sastav.

Ulaznice su još uvijek u prodaji, a koncert počinje u 19:30 sati.

Ova objava Nezaboravna glazbena večer uz Trio Osor u Galženici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.