Prijava

Vaša prijava

Bivša učenica Lora, klincima iz Hribara ispričala o svom volonterskom putovanju u Tanzaniju

[]

Lora Likan Kelentrić, bivša učenica Osnovne škole Nikole Hribara danas je posjetila svoju nekadašnju školu i učenicima prvih, šestih i osmih razreda ispričala je svoje zanimljivo volontersko putovanje u Tanzaniju.

– Lora je u Tanzaniji provela dva mjeseca gdje je bila volonter udruge Kolajna ljubavi. Kroz svoju priču naučila nas je svahili, upoznala s hranom koju jedu, organizacijom školskoga sustava, slavljenjem mise i drugim zanimljivim detaljima iz svakodnevnoga života – rekla nam je učiteljica Marija Patrlj te dodala kako su učenici imali brojna pitanja za bivšu učenicu dok su neki i sami izrazili želju za volontiranjem u Africi.

Svoje iskustvo ova mlada sugrađanka, kako kaže, voljela bi ponoviti te je najviše zahvalna Africi koja ju je naučila da bude opuštena i zahvalna na malim stvarima.

– Mi imamo sve, a nismo sretni, a oni nemaju ništa, a ne skidaju osmijeh s lica i žive život punim plućima rekla nam je Lora. Ovo izlaganje u knjižnici, a kasnije i na satu razrednika te katoličkoga vjeronauka povezali smo s našim školskim projektom Za zdravlje bez mana – zdrava hrana svakog dana, a i s volontiranjem po kojemu je naša škola već godinama poznata – dodala je učiteljica Patrlj.

Ova objava Bivša učenica Lora, klincima iz Hribara ispričala o svom volonterskom putovanju u Tanzaniju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.