Prijava

Vaša prijava

Carina u akciji: ‘Pao’ švercer sa 110 kila duhana i 100 šteka Marlbora

[]

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka ove su srijede, 25.listopada,  zaplijenili pozamašnu količinu duhana i cigareta koje su pronašli  pregledom osobnog vozila na autocesti Zagreb-Rijeka.

–  Uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije u vožnji zaustavili su osobno motorno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin. Pregledom vozila pronađeno je ukupno 110,30 kilograma sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, pakiranog u 11 crnih plastičnih vreća i 20.000 komada (100 šteka) cigareta Marlboro bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, pakiranih u dvije kartonske kutije. Nelegalni duhan i cigarete pronađeni su u prtljažniku osobnog vozila te u putničkom prostoru iza sjedala vozača – izvijestila je Carinska uprava Ministarstva financija.

Za kazneno djelo nedozvoljene trgovine protiv vozača će Služba za mobilne jedinice Rijeka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine na sitno rezani duhan i cigarete u iznosu od 15.280,75 eura.  U svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga vozilo korišteno za nezakonit prijevoz je privremeno oduzeto.

Ova objava Carina u akciji: ‘Pao’ švercer sa 110 kila duhana i 100 šteka Marlbora se prvi puta pojavila na cityportal.hr.