Prijava

Vaša prijava

Lukavčani opet pjevali o birtiji, Kurilovec pao u završnici kod lidera

[]

Mladi gospodine, šta danas pijete… I fino miriše, i dubok dekolte… A meni dobro je, u birtiju kad dođem ja… Aaa-a-a… Aaa-a-a…, orilo se i ove subote iz svlačionice nogometaša Lukavca. Pjevalo se iz sve snage, fešta se s terena i tribina prenijela i u klupske prostorije, u kojima traje prava mala sportska idila.

Ono što je prvoligaškoj Gorici ona “imamo bekove, imamo halfove…”, to je Lukavčanima hit benda Vatrogasci “Kad dođem ja”. Pjesma s kojom se slave pobjede, pjesma koja se u listopadu zavrtjela već četvrti put. Padali su redom Sava iz Strmca, zagrebački HAŠK, Tondach iz Bedekovčine i ove subote petrinjska Mladost. Između prve i posljednje dvije vezane pobjede smjestio se domaći remi s Trešnjevkom (0-0), u kojem su Lukavčani također bili bliže pobjedi, što će reći da je iza društva s Lukavella gotovo savršen mjesec.

Nakon svega, kao logična posljedica došao je skok na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, na kojoj piše da je Lukavec u 12 uvodnih kola upisao šest pobjeda, četiri remija i samo dva poraza, oba u gostima, prvo u Krapini, a zatim i u Samoboru. Lukavello je, u prijevodu, i dalje neosvojiva tvrđava, teren na kojem je Lukavec u osam utakmica upisao pet pobjeda i tri remija. Poklopilo se tako da su odigralo dvostruko više utakmica doma nego u gostima, ali koga briga za detalja kad sve ide tako lijepo, kad je Lukavec na samo jedan bod iza drugog Maksimira…

Najnovija tri boda momčad trenera Siniše Idrizija osvojila je u sudaru s pretposljednjim sastavom lige, Mladosti iz Petrinje, koja se pokazala kao nešto teži zalogaj nego što su mnogi možda očekivali. Kad je Angelo Bernardo Radović u desetoj minuti doveo Lukavčane u vodstvo, s tribina se čuo uzdah brzopoteznog olakšanja, a odmah se nekako stvorio i dojam da će ovo biti subotnja poslijepodnevna “laganica”. Ipak, nije to išlo baš tako jednostavno.

Doduše, Marko Cimeša je u 58. minuti pogodio i za 2-0, u trenutku napravljen je ogroman korak prema nova tri boda, no gosti su se odbijali predati. Gol Handanovića za smanjenje rezultata već četiri minute poslije zakomplicirao je situacija i do kraja je trebalo uložiti i više nego solidan trud da bi se tu prednost sačuvalo. Važnu ulogu u toj priči odigrao je lukavečki golman Ante Anić, koji je na kraju zaslužio titulu igrača utakmice. A taj će detalj možda i najbolje opisati tijek ove utakmice, nakon kojeg su se ipak pjevali Vatrogasci. Kad ti dođem ja na četvrto mjesto…

Istovremeno, svoju utakmicu 12. kola igrao je i naš drugi predstavnik u 3. NL Centar, nogometaši Kurilovca. Kad već govorimo o visokim pozicijama na tablici, Kurilovčani su ovom prilikom morali na gostovanje kod momčadi koja uvjerljivo drži najvišu, vodeću poziciju u ovoj ligi. Sisačka “stara dama” se probudila, dočekala je Stjepana Bašića i njegove igrače s osam pobjeda, dva remija i samo jednim porazom, a nakon 90 neizvjesnih i dramatičnih minuta domaći sastav je brojku pobjeda popravio na devet…

S dvojicom Nigerijaca u sastavu, već standardnim Chikwaduom Chukwuom, do ove sezone igračem upravo Segeste, kao i njegovim sunarodnjakom punog imena Makuochukwu Noble Goziembah, ali i bez Luke Sedlačeka, Kurilovčani su otputovali u nedaleki Sisak napraviti lider što je moguće veće probleme, u čemu su u značajnoj mjeri i uspjeli.

Bičanić je u 26. minuti doveo Segestu u vodstvo, no Kurilovec je cijelo vrijeme pokazivao da ima ozbiljne namjere i da neće tek tako položiti oružje. Kad je Filip Turkalj u 65. minuti pogodio za poravnanje, počela je rasti zabrinutost u domaćem taboru. Kurilovec je bio dobar, organiziran, domaćin je teško dolazio do pravih šansi, pa se u samu završnicu ušlo s tih 1-1, rezultatom koji je nudio nadu da će “udarnici” izdržati, da će kući odnijeti velik i vrijedan bod.

Nažalost, nije se dogodilo. Igrala se 86. minuta kad je sudac Barišić iz Zagreba pokazao na bijelu točku i dao najbolju moguću priliku Segesti da dođe do pobjede. Đurić nije pogriješio, poslao je loptu iza leđa golmana Tora i rastužio društvo s Udarnika, koje se kući vratilo s ponosom na prikazanu igru, ali i sa žalom što nisu izbjegli poraz, šesti ove sezone. Ostali su tako Kurilovčani na 16 osvojenih bodova, što je dovoljno za trenutačno deseto mjesto na tablici.

Novu priliku za osvajanje bodova Kurilovec će tako imati u sljedećem kolu protiv Zeline na svom Udarniku, dok će Lukavec gostovati kod Ponikvi. A onda će, vikend nakon toga, 11. studenog, na Lukavellu biti odigran veliki turopoljski derbi, okršaj između Lukavca i Kurilovca.

Ova objava Lukavčani opet pjevali o birtiji, Kurilovec pao u završnici kod lidera se prvi puta pojavila na cityportal.hr.