Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica: Grad u srcu Turopolja koji privlači sve više stanovnika

[]

Velika Gorica prva je među deset gradova u Hrvatskoj koja ima najveći pozitivan migracijski saldo, odnosno u naš se grad prema podacima Državnog zavoda za statistiku više stanovnika doselilo nego što se odselilo.

Velika ulaganju u infrastrukturu, demografske mjere, demografska politika i blizina glavnog grada samo su neke od činjenica koje u Veliku Goricu privlače stanovnike te ga time čini i najpoželjnijim gradom za život u Hrvatskoj.

U emisiji ‘Studio 4’ na HRT-u gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako vođeni politikom podizanja kvalitete i standarda života građana, vodeći računa o svakoj dobnoj strukturi, govori u prilog tome da se u Veliku Goricu iz godine u godinu doseljava sve više ljudi.

– Trudimo se adekvatno odgovoriti na sve ono što donosi veći broj stanovnika, a to su škole, vrtići, infrastruktura i sve što pridonosi da kvaliteta života ne bi bila narušena zbog povećanog broja stanovnika – istaknuo je gradonačelnik.

Naglasio je i kako će od sljedeće godine Velikogoričanima plaće biti veće s obzirom na ukidanje prireza dok porez na dohodak neće povećavati.

– Jedan smo od rijetkih gradova koji smo uspjeli upisati svu djecu u vrtiće, a proširujemo i kapacitete produženih boravaka. Velikim gospodarskim aktivnostima nadoknađujemo novac i porez na dohodak se u gradu jako povećava što daje prostor da se ukida prirez i ne povećava stopa na dohodak, te će od rujna dječji vrtići biti besplatni – rekao je Ačkar za HRT.

Ova objava Velika Gorica: Grad u srcu Turopolja koji privlači sve više stanovnika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Vježba evakuacije