Prijava

Vaša prijava

Mali Brežani kroz kreativne i vrijedne aktivnosti eTwinnig projekata razvijaju svoje vještine

[]

Projektna nastava suvremen je način poučavanja koji u središte stavlja učenike i razvoj njihovih sposobnosti. Takva nastava učenicima olakšava učenje, a pritom se ostvaruju važni odgojno-obrazovni ciljevi. Zadaća je učitelja pronaći aktivnosti koje će učenicima biti zanimljive i korisne, a učenici pritom razvijaju vještine organizacije, kreativnosti, samostalnosti i odgovornosti.

Zna to i učiteljica hrvatskoga jezika Josipa Gršetić koja uvijek nastoji ponuditi kreativne i vrijedne aktivnosti. Učenici Osnovne škole Slavka Kolara iz Kravarskog na satima Hrvatskoga jezika trude se aktivno sudjelovati na eTwinning projektima, a pritom veoma uspješno ostvaruju predmetne ishode.

– Učenici su imali priliku sudjelovati na projektima poput ‘Najljepša bilježnica’ gdje su morali uredno pisati, zatim pisati lirske pjesme kroz projekt ‘Pjesme pišemo, uz stihove dišemo’. Obilježili smo Europski dan jezika, čitali smo uz projekt ‘Uz čitanje riječi rastu’ i ‘Čitateljski izazovi’ – istaknula je učiteljica Gršetić.

Platforma eTwinning mjesto je na kojem članovi surađuju, razvijaju projekte te razmjenjuju znanja i iskustva diljem Europe.

Učitelji i učenici nakon završenih projekata mogu dobiti nacionalnu i europsku oznaku kvalitete. One se dodjeljuju samo onim članovima koji razvijaju i provode izvrsne eTwinning projekte. Oznaka kvalitete potvrđuje da je projekt ispunio određene nacionalne i europske standarde. Oznake kvalitete koje smo ostvarili unatrag nekoliko godina, potvrđuju izvrsnost u radu malih Brežana – ističe učiteljica Gršetić.

 

Ova objava Mali Brežani kroz kreativne i vrijedne aktivnosti eTwinnig projekata razvijaju svoje vještine se prvi puta pojavila na cityportal.hr.