Prijava

Vaša prijava

Mali čuvari baštine iz Buševca izborili državne susrete

[]

Nakon što su proteklog vikenda članovi Ogranka Seljačke sloge Buševec ostvarili uspjeh na državnoj smotri u Čakovcu, njihovim stopama idu i njihovi najmlađi čuvari kulturne baštine.

Ogrankova najmlađa plesna ‘D’ grupa i B sekcija tamburaša izborili su nastup na državnim susretima. Danas su svoje igre, pjesme i plesove iz Međimurja pod nazivom ‘Prvo leto služim’ predstavili publici i žiriju na 23. Županijskoj smotri dječjih folklornih ansambala ‘Cinguli rajnguli’ u Samoboru.

Domaćin susreta, koji je okupio više od 300 malih folkloraša, bio je samoborski Foklorni ansambl Mladost, a nastupilo je ukupno 10 dječjih ansambala s područja Zagrebačke županije.

Pobjedničku koreografiju i glazbenu obradu malih Buševčana potpisuju Maja Kovačević i Zoran Jakunić.

– Smotra je bila jako dobra, izvrsna štoviše. Sve izvedbe su bile na vrlo visokom nivou i sve točke su zaslužile da se pokažu i na državnoj smotri. Na žalost, prosudbena komisija je mogla izabrati samo tri društva. Rekli su da je izbor bio jako težak te su na kraju izabrali četiri društva umjesto tri. Presudili su doslovno najsitniji detalji – rekla nam je Maja Kovačević, voditeljica dječjeg ansambla u OSS Buševec. 

Uz male Ogrankaše, među četiri najbolja društva uvršteni su folklorni ansambli iz Vrbovca, Samobora i Brdovca. Po jedno društvo iz županije predstavit će se na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Brodskom kolu i Festivalu dječjeg folklora u Kutini.

Spomenimo i kako je u Samoboru nastupio i stariji podmladak Folklornog ansambla Šiljakovina te djeca iz KUD-a ‘Kravarsko’.

Foto: FB FA ŠIljakovina

Foto: FB KUD Kravarsko

 

Ova objava Mali čuvari baštine iz Buševca izborili državne susrete se prvi puta pojavila na cityportal.hr.