Prijava

Vaša prijava

Vikend akcija: Kažnjeno 48 vozača, a rekorder je s 2 promila u krvi uzrokovao i prometnu nesreću

[]

Gorička policija provela je tijekom proteklog vikenda akciju pojačanog nadzora prometa, a rezultat akcije je ukupno utvrđenih 48 prometnih prekršaja. Najviše su kazni ispisali zbog prebrze vožnje (17), te vožnje pod utjecajem alkohola (8), a od ostalih prometnih prekršaja evidentirali su nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepravilno korištenje mobitela za vrijeme vožnje i vožnja u neregistriranom autu.

Vikend rekorder po pitanju promila u krvi ovog puta je 60-godišnjak iz Velike Gorice.

– U subotu, 4. studenog, pet minuta iza ponoći,  upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ulice kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici. Kod kbr.225 sudjelovao je u prometnoj nesreći, sudar dva vozila, s materijalnom štetom. Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,98 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.  Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici – priopćili su iz goričke policije.

 

 

 

 

Ova objava Vikend akcija: Kažnjeno 48 vozača, a rekorder je s 2 promila u krvi uzrokovao i prometnu nesreću se prvi puta pojavila na cityportal.hr.