Prijava

Vaša prijava

Grand Prix za tamburaše iz Ogranka Seljačke sloge Buševec

[]

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu za vikend je održan jubilarni 30. Susret hrvatskih tamburaški orkestara i sastava. Tamburaši su se predstavili u dvije kategorije, folklornoj i koncertnoj.

Tamburaši A grupe Ogranka Seljačke sloge Buševec, u folklornoj kategoriji s 95 bodova osvojili su Zlatnu plaketu i Grand Prix. Odsvirali su narodnu međimursku ‘Pavlovečke coprije’ te uz vokalnu pratnju Ogrankašica izveli su u spomen na tetu Lizu ‘Dolinom se šetala, Ribica mi plava’. Aranžmane za skladbe potpisuje njihov voditelj Zoran Jakunić. Buševčani su na poklon dobili i bisernicu ‘Glazbarskog obrta Mario Žmegač’.

Natjecalo se ukupno 25 tamburaških orkestara i sastava iz 12 hrvatskih županija s više od 450 tamburaš, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora Damira Butkovića, Krunoslava Dražića, Matije Fortune, Igora Kudeljnjaka, Ivana Potočnika i Dražena Varge. Inače, u selekciji za 30. Susret sudjelovao je 51 tamburaški orkestar i sastav s više od 1000 izvođača.

Stručno povjerenstvo u sastavu Mihael Konfic, Siniša Leopold i Veljko Valentin Škorvaga dodijelilo je brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, sastavima s najvećim ukupnim brojem bodova.

 

 

Ova objava Grand Prix za tamburaše iz Ogranka Seljačke sloge Buševec se prvi puta pojavila na cityportal.hr.