Prijava

Vaša prijava

Zlato za Emu Filković i još šest medalja za ostalu ekipu Karate kluba Velika Gorica

[]

Sportska sezona za goričke karataše zahuktala se punom parom. Kako ističu iz Karate kluba Velika Gorica trenutno se nalaze u jakom ritmu natjecanja za uzrast kadeta, juniora i U21.

U vikendu iza nas kadeti i juniori nastupili su u Poreču na Eurocup Istria 2023., a druga mlađa ekipa u Zagrebu na zadnjem kolu Zagrebačke karate lige.
Natjecanje u Istri okupilo je 648 natjecatelja iz 72 kluba i 7 država, a bio je izbornog i bodovnog karaktera za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači iduće godine.

– Naša kadetska i juniorska ekipa je zabilježila odličan nastup i pružila odlične borbe što govori činjenica da smo izborili čak 5 finala s 9 natjecatelja. Osvojili smo ukupno sedam medalja, a najuspješnija je ponovno bila Ema Filković koja se u kategoriji juniorki -66kg popela na najviše postolje i sakupila vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku – ističe Goran Živković.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Uz Emu, medalje su osvojili i drugi natjecatelji. Srebrni su bili Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica i David Lovrinović, dok su Nikola Huzjak i Matea Kordić osvojili bronce.

– Na ovom su turniru nastupili najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske jer je izbornog karaktera, a nas veseli kvaliteta koju imamo jer su gotovi svi naši borci u samom vrhu po kvaliteti u svojim kategorijama – dodao je Živković.

Drugi dan, na Zagrebačkoj karate ligi nastupilo je 14 goričkih karataša koji su pokazali odlične borbe s ukupnim omjerom u svim borbama 25 pobjeda i 20 poraza. Bila je to prilika je to za mlađe natjecatelje koji na ovakvim natjecanjima skupljaju iskustvo.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Pred goričkim karatašima je Balkansko prvenstvo u Ljubljani koje je u širem krugu reprezentacije izborilo naših 8 natjecatelja u uzrastima kadeta/kinja i juniora/rki.

Ova objava Zlato za Emu Filković i još šest medalja za ostalu ekipu Karate kluba Velika Gorica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.