Prijava

Vaša prijava

Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeće zimske uvjete

[]

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za zimu! Za održavanje županijskih i lokalnih cesta na području županije u zimskom razdoblju osigurano je 2,6 milijuna eura, a danas je na Zimskoj smotri predstavljena mehanizacija i oprema kojom raspolaže Zimska služba ŽUC Zagrebačke županije.

– Imamo 28 ekipa zimske službe koje će s ralicama ili kamionima opremljenima ralicama i posipačima danonoćno biti na raspolaganju. Uz to osigurano je i 5 tisuća tona soli te 5 kubika sipine, a apelirao bi na vozače da se drže ograničenja i poštuju prometne propise te prate signalizaciju na cestama koja je pojačana u zimskom razdoblju – istaknuo je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Landeka i podsjetio na povijesno ulaganje ‘teško’ 91 milijun eura u cestovnu infrastrukturu na području županije.

Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Radove zimskog održavanja za državne, županijske i lokalne ceste izvode Županijske ceste Zagrebačke županije i to putem stožera zimske službe kroz 7 mjesta pripravnosti (Okuje, Goričica, Vrbovec, Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Ivanić-Grad).

– Kroz mjesta pripravnosti za potrebe zimske službe raspolažemo s ukupno 58 u potpunosti opremljenih vozila, a za državne, županijske i lokalne ceste osigurano je ukupno 11 tisuća tona soli i 7 tisuća kubnih metara sipine – rekao je direktor Županijskih cesta Tomislav Bačanek, dodavši da su sva vozila i sva mjesta pripravnosti komunikacijski umrežena.

Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Također, na prometnicama diljem Zagrebačke županije u tijeku je postavljanje tisuću dodatnih prometnih znakova koji upozoravaju na poledicu, takozvane ‘pahulje’, oko 300 komada dopunskih ploča opasnosti te više od 2000 rubnih štapova.

– Zimska služba je spremna, a kako bi se cestama moglo nesmetano i sigurno prometovati tijekom cijele godine, nužno ih je kontinuirano održavati – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, osvrnuvši se na ovogodišnje ulaganje u obnovu prometne infrastrukture.

Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

– Naše ceste doživjele su ‘preporod’. Iz Fonda solidarnosti EU, ŽUC je osigurao 91 milijun eura, a rezultati su itekako vidljivi na terenu – obnovljene ceste, mostovi i sanirana klizišta diljem Zagrebačke županije – rekao je Kožić, naglasivši kako je riječ o povijesnom ulaganju.

Inače, na području Zagrebačke županije nalazi se i 475 km državnih cesta za koje su nadležne Hrvatske ceste, a za što je osigurano više o milijun eura i šest tisuća tona soli.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeće zimske uvjete se prvi puta pojavila na cityportal.hr.