Prijava

Vaša prijava

Zvuci tamburice večeras će odzvanjati dvoranom Galženica na koncertu ‘Tambura u srcu’

[]

U dvorani Galženica večeras će odjekivati zvuci tamburice. Na koncertu ‘Tambura u srcu’ publici će se predstaviti tamburaši iz nekoliko kulturno-umjetničkih društava. Pa će tako nastupiti svirači iz KUD-a Dučec iz Mraclina, KUD-a Stari grad iz Lukavca, KUD-a Sv. Ana iz Odranskog Obreža, KUD-a Sveti Andrija iz Svete Nedjelje, KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice i KUD-a Mičevec, ujedno organizatora koncerta.

– U našim društvima postoje izvrsni svirači tamburaške glazbe koji bi se htjeli predstaviti javnosti u prvom planu pa je na temelju toga nastala ideja za koncert. Umjetnički voditelji tih tamburaških grupa su izvrsni glazbenici i prenose svoja znanja na djecu, mlade i starije. Tamburaše uglavnom slušamo kao pratnja plesnim folklornim sekcijama pa smo se odlučili napraviti jedan gala koncert koji će okupiti tamburaše. Postoji mnogo više tamburaških sekcija u našoj Zajednici, a njih ćemo predstaviti na idućem izdanju koncerta – govori nam Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD-a Mičevec.

Koncert je večeras od 20 sati, a ulaz je besplatan.

 

 

Ova objava Zvuci tamburice večeras će odzvanjati dvoranom Galženica na koncertu ‘Tambura u srcu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.