Prijava

Vaša prijava

Vani je novi Reporter: Priče s placa, potraga za centrom grada i spašavanje rijetkih ptica

[]

Ovog je četvrtka došao trenutak i za 432. broj najdugovječnijih velikogoričkih lokalnih novina, našeg Reportera. I ponovno donosimo i vijesti, i izvještaje, i intervjue, i priče, kao i jednu malu analizu…

Bavimo se tako potragom za odgovorima na pitanje zašto je Velika Gorica u samom vrhu među gradovima najpoželjnijima za život u Hrvatskoj, pa na to nadovezujemo temu o korištenju solarne energije, u čemu smo također u samome vrhu.

Primjećujemo, pa to i na papir prenosimo, kako se mijenjaju stvari po pitanju “centra grada”, kako se na nekad popularnim terasama pokraj kina okuplja sve manje ljudi, a obližnja Galženica istovremeno privlači sve veći broj Velikogoričana.

Između ostaloga, donosimo i pregled jedne neobične spasilačke akcije, koja je počela uočavanjem zaštićene ptičje vrste na velikogoričkoj obilaznici, tražimo turopoljske tartufe, hvalimo naše učiteljice i folkloraše iz Buševca, a cjelokupnoj javnosti predstavljamo Gordanu Brozović iz Rakitovca, jedno od zaštitnih lica velikogoričke tržnice.

O radu Koordinacije vijeća nacionalnih manjina u Zagrebačkoj županiji priča nam predsjednik tog tijela Salih Huremović, naš sugrađanin već gotovo pola stoljeća, o problemima i izazovima u današnjem odrastanju razgovaramo s Katarinom Sikirić Lukić, pedagoginjom u OŠ Nikole Hribara, a o sadašnjosti i budućnosti županijskog sporta s Ervinom Kolarcem, zamjenikom župana i našim sugrađaninom, bivšim zamjenikom gradonačelnika…

Na sportskim stranicama na HNK Goricu gledamo iz tri kuta, na turopoljski derbi iz oba, a nakon svega toga dolazi i vrijeme za pregledavanje malih oglasa.

Ukratko, već po običaju, potražite svoj primjerak!

Ova objava Vani je novi Reporter: Priče s placa, potraga za centrom grada i spašavanje rijetkih ptica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.