Prijava

Vaša prijava

Idući tjedan besplatan tehnički pregled vozila, ali postoje i izuzeci

[]

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 20. do 25. studenog u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom Dani tehničke ispravnosti vozila.

Tijekom akcije vozači dobrovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu, bilo koje marke i tipa, besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama, s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu. Od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli tehničke ispravnosti, te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja stanice za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu – priopćili su iz policije.

Foto: Stanica za tehnički pregled vozia

 

Ova objava Idući tjedan besplatan tehnički pregled vozila, ali postoje i izuzeci se prvi puta pojavila na cityportal.hr.