Prijava

Vaša prijava

Gorički školarci znaju kako ‘Ima jedan grad zbog kojeg se sloboda Vukovar zove’

[]

Tradicionalno uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i sve poginule u Domovinskom ratu, školarci su zapalili lampione diljem Velike Gorice, od Tržnog centra, duž Zagrebačke ulice do Pučkog otvorenog učilišta i Kolodvorske ulice, te dalje do Ulice Bratstvo I. i Matoševe.

 

Grupicu učenika 4. a razreda OŠ Eugena Kvaternika susreli smo blizu robne kuće i pitali ih što znaju i što u školi uče o Vukovaru.
– Palimo ovdje lampione na Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Učimo u školi o tome, znamo da je bio veliki rat, da je bio uništen i da su ga obnovili. Čitamo priče, učimo pjesme – kratko su nam rekli. No, onda su nam priredili pravo iznenađenje, jer učili su pjesmicu koja ih je jako dojmila i jednostavno su je tako spontano izrecitirali nasred Zagrebačke ulice!  Pjesma je to ‘Vukovar 1991.’, Tina Kolumbića, koja govori o gradu ‘koji je hrabrošću nadmašio sebe i sve naše snove, Zbog njega se sloboda
Vukovar zove’, a to su očito naši školarci dobro zapamtili.

Foto: Učenici 4.a, OŠ Eugena Kvaternika

Žrtvama su na ovaj način počast odali i učenici osnovnih škola Jurja Habdelića, Nikole Hribara,  Eugena Kumičića, Novo Čiče, Šćitarjevo,Velika Mlaka i Vukovina.

Školarci zapalili lampione u počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i svim poginulima u Domovinskom ratu

Ova objava Gorički školarci znaju kako ‘Ima jedan grad zbog kojeg se sloboda Vukovar zove’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.