Prijava

Vaša prijava

Predstavljena knjiga Mladena Štubana o povijesti weba u Mraclinu

[]

U punoj dvorani Društvenog doma u Mraclinu predstavljena je jučer knjiga “20 godina weba u Mraclinu” autora Mladena Štubana. Autor, ujedno i pokretač prvih internetskih stranica vezanih uz Mraclin, podsjetio je nazočne da se upravo ovih dana prije dvadeset godina na zaslonima pojavila prva mraclinska web-stranica – ona posvećena NK Mraclinu. Knjigu su uz autora predstavili Matija Kos – predsjednik KUD-a Dučec i glavni urednik portala mraclin.hr. O fenomenu internetskog novinarstva i virtualne stvarnosti općenito govorio je novinar i pisac Vedran Kukavica, a o vremenu bloga Cyber Parikožar jedan od njegovih autora Stjepan Galeković Benov. Kroz program je vodio Ratko Cvetnić koji je skrenuo pozornost i na predinternetsku fazu opisanu u knjizi, a to su bile osamdesete, vrijeme u kojem pokojni Davor Štuban Šore biltenom “Kosa” ostvaruje prvi omladinski, generacijski medij u Mraclinu. Upravo ta generacija stvorila je te i danas nosi najveći dio mraclinske virtualne zajednice.


Promocija, kojoj su, među ostalima, nazočili gorički dogradonačelnik Neven Karas, župnik vlč. Đuro Sabolek te glavni urednik Turopoljskog leksikona Mladen Klemenčić, dodatno su obogatili u Mraclinu rado (ali rijetko) viđeni Vokalisti sv. Josipa koji su pod ravnanjem maestra Dražena Kurilovčana izveli nekoliko pjesama.
Po završetku programa predsjednik Matija Kos, u ime Dučeca kao izdavača knjige, pozvao je na domjenak koji su s mnogo mašte pripremile članice Društva žena “Anđela Lovreković”, a dopunili mraclinski vinari Marijan Kovačić i Mladen Galeković. Spomenimo i to da knjigu “20 godina weba u Mraclinu” zainteresirani mogu nabaviti u Dučecu.

Tekst: Ratko Cvetnić.

Foto: Vitomir Štuban

Ova objava Predstavljena knjiga Mladena Štubana o povijesti weba u Mraclinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.