Prijava

Vaša prijava

Ema Filković sa ženskom juniorskom ekipom osvojila broncu na Balkanskom prvenstvu

[]

Ema Filković članica Karate kluba Velika Gorica osvojila je broncu s juniorskom ženskom ekipom Hrvatske na Balkanskom prvenstvu za kadete, junior i U21.

– Cure su počele pobjedama protiv ekipa Bugarske i Srbije, no ekipa Turske je bila ipak prejaka u polufinalu. U meču za broncu pobjedom protiv Slovenki osvajaju vrijednu juniorsku medalju za Hrvatsku – ističu iz kluba.

Inače, na prvenstvu je nastupilo 1078 natejcatelja iz 13 zemalja, a gorički karate klub nastupio je s osam natjecatelja koji su se kao članovi reprezentacije kvalificirali na ovo veliko natjecanje.

Foto: Karate klub Velika Gorica

– Osim ekipnog dijela natjecanja, svi su nastupili u svojim kategorijama te nam je žao što i u pojedinačnom dijelu nismo osvojili medalju. Konkurencija je bila jaka, no ovo je jedno jako veliko iskustvo za cijelu našu ekip – govore iz kluba te dodaju kako je najbliže medalji bila Katja Braica u kategoriji kadetkinja -61kg osvajanjem 5. mjesta, a time ostala na korak do postolja.

U kategoriji kadeta -70kg smo imali dva predstavnika, Davida Lovrinovića i Nikolu Huzjaka. David nažalost završava svoj nastup u 1.kolu, dok Nikola pobjeđuje dva odlična borca iz Turske i Crne Gore. U 3.kolu je ipak prejak bio predstavnik BIH, te predstavnik Kosova u kasnijem repasažnom meču. Nikola završava na 7.mjestu.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Ema Jukić je nastupila u kadetkinjama -47kg. Odmah u prvom meču gubi od predstavnice Srbije koja ulazi u finale, no Ema u repasažu jednom pobjedom i porazom ne uspjeva doći u borbu za medalju. Također završava na 7.mjestu.

Osim njih nastupili su još Ema Filković, Matea Kordić, Vito Hulina i Lucija Kirinić, no ostaju bez plasmana.

– Sveukupno gledano možemo reći da smo jako zadovoljni jer naših 8 natjecatelja je u vrhu hrvatskog karatea, a sigurni smo da će uskoro napraviti veći iskorak i na međunarodnom planu. Već idući vikend u Osijeku očekuje novi bodovni turnir za Europsko prvenstvo – isitču iz Karate kluba Velika Gorica.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Ova objava Ema Filković sa ženskom juniorskom ekipom osvojila broncu na Balkanskom prvenstvu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.