Prijava

Vaša prijava

FOTO Folkloraši iz Lukavca svojim sumještanima pripremili večer pjesme i plesa

[]

Domaćoj publici članovi kulturno umjetničkog društva Lukavec kroz pjesmu, ples i svirku na svom tradicionalnom godišnjem koncertu, prikazali su sve što su ove godine naučili.

Mali i veliki folkloraši pokazali su kako se čuva tradicija svog kraja, ali i cijele Hrvatske. Zasvirali su i tamburaši, od najmlađih pa sve do ženskog tamburaškog sastava Deklice.

Foto: Iva Radić

Nedjeljnu večer folklora u Lukavcu upotpunili su i članovi KUD-a Čiče iz Novog Čiča, a u svim izvedbama uživali su i čuvari tradicije, ali i publika. Pokazali su i dokazali kako folklor u Lukavcu ima svjetlu budućnost.

Lukavčani su ovom prilikom zahvalili svojim voditeljima Karli Šiprak, Mirjani Jakunić, Željku Grozaju i Draženu Kurilovčanu koji s njima dijele i prenose svoje znanje.

Foto: Iva Radić

Unikatne ručne radove od kraluža, poculica, podgutnica…pokazala je i sekcija rukotvorina koja djeluje u sklopu KUD-a.

– Hvala svima koji su pridonijeli ovom događaju. Naravno zahvaljujemo i našoj vjernoj publici na tako velikom odazivu i potpori koju nam pruža – proučili su folkloraši iz Lukavca.

Foto: Iva Radić

Foto: Iva Radić

Foto: Iva Radić

Foto: Iva Radić

Foto: Iva Radić

Foto: Iva Radić

Ova objava FOTO Folkloraši iz Lukavca svojim sumještanima pripremili večer pjesme i plesa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.