Prijava

Vaša prijava

Lažna bankovna i zdravstvena službenica serijski pljačka starce usred bijela dana

[]

Gotovo da nema dana bez vijesti o novim prevarama i pljačkama na štetu starijih građana, a iako je riječ o gotovo identičnom načinu na koji su izvedena kaznena djela, policijska ih statistika svrstava u spektar od teške, preko drske krađe do prijevare. Među zadnjim evidentiranim žrtvama u policijskim zapisnicima u samo jednom danu našlo se njih troje, 85-godišnjak i 76-godišnjakinja, a najstariji opljačkani i prevareni imao je 90 godina. Oni su se našli na meti, policiji zasad nepoznate, ženske osobe.

U ponedjeljak, 20.studenog, prijavljena je prijevara koja se dogodila u petak, 17.studenog, između 14.45 i 15.30 sati, u Kuhačevoj ulici na području Maksimira.
– Nepoznata ženska osoba više je puta telefonom nazvala oštećenu 76-godišnjakinju i lažno joj se predstavila kao zaposlenica banke. Prema uputi pozivateljice oštećena je otišla u banku i podignula svoj novac, a potom ga, također po zaprimljenoj uputi, ostavila na nogostupu. Materijalna šteta iznosi više tisuća eura. Kriminalističko istraživanje je u tijeku – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Foto. Ilustrativna/ Anna Shvets/pexels.com

Također u ponedjeljak, ali na drugim lokacijama i ponovo usred bijela dana, prevarantica nalazi nove žrtve.
– Jučer, 20. studenoga, između 10.30 i 10.45 sati, u Novom Zagrebu, u Balotinom prilazu, nepoznata je ženska osoba došla do stana 85-godišnjaka i lažno se predstavila kao zdravstvena djelatnica. Nakon što ju je oštećeni pustio u stan iskoristila je njegovu nepažnju te iz stana otuđila novac. Materijalna šteta iznosi više stotina eura – navodi policija.
Samo sat vremena kasnije, identičan scenarij se ponavlja i na području Trešnjevke.
Između 12 i 12:30 sati, u Ulici Hrgovići, nepoznata se ženska osoba 90-godišnjaku lažno predstavila kao zdravstvena djelatnica. Nakon što joj je povjerovao, oštećeni ju je pustio u stan da bi ona, iskoristivši njegovu nepažnju, iz stana otuđila novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura – priopćili su iz PUZ.a
Naslovna fotografija:  Ilustrativna/ Andrea Piacquadio/ pexels.com

Ova objava Lažna bankovna i zdravstvena službenica serijski pljačka starce usred bijela dana se prvi puta pojavila na cityportal.hr.