Prijava

Vaša prijava

Stiže Noć kazališta, a u Dvorani Gorica pogledajte predstavu ‘Pizza s Krešom’

[]

Bliži se još jedno izdanje popularne manifestacije Noć kazališta, koja se od 2008. godine održava svake treće subote u studenom u cijeloj Hrvatskoj. Cilj joj je ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina.

U sklopu ovogodišnjeg događanja, u subotu 25. studenog, u Dvorani Gorica gostovat će Kazališna družina Gradu i svijetu – Orbi et urbi s predstavom ‘Pizza s Krešom’.

Riječ je o komediji u kojoj duhovitima nije do šale, a nastala je po motivima iz nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća ‘Moja večera s Andreom’.

Ova kazališna predstava ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za individualnom srećom. Ovakvi sadržaji gdje se progovara, odnosno na sav glas promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote do zlouporabe znanstvene misli, kazališna umjetnost mora naći način kako bi publici približila različite stavove i postavila adekvatna pitanja. Sve to kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi.

Režiju potpisuje Robert Kurbaša, koji će i sam, uz kolege Krešimira Mišaka i Niku Levak, utjeloviti jednu od uloga. Predstava počinje u subotu u 20 sati. U prodaji je još uvijek nekoliko ulaznica.

Ova objava Stiže Noć kazališta, a u Dvorani Gorica pogledajte predstavu ‘Pizza s Krešom’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.