Prijava

Vaša prijava

Bogat program za 100. obljetnicu od prikazivanja prve dramske predstave u Buševcu

[]

Usprkos svim sistemima i nedaćama, Pučko kazalište u Buševcu održalo se cijelo stoljeće. Stoga su Buševčani pripremili višednevni program kako bi proslavili ovu veliku obljetnicu glumačkog amaterizma.

– Prije sto godina u Buševcu su prvi puta prikazane dvije jednočinke. I tada se tražilo mjesto više. Prema starim pričama i onime što smo uspjeli pročitati, ljudi su stajali na kolima kako bi uspjeli kroz prozor vidjeti predstavu. Glumci su tada stajali u sredini dvorane, a publika ih je okruživala – ispričao nam je Nenad Rožić predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec u sklopu kojeg djeluje dramska sekcija odnosno Pučko kazalište.

Program kreće večeras kada na kazališne daske Doma kulture stati VIS Danice sa svojim mjuziklom ‘Teško je biti penzioner’ koji počinje u 19 sati.

U petak ujutro, mališani iz dječjeg vrtića u Buševcu imat će priliku pogledati predstavu ‘Pia Mia i čudesan safari’, a proslava se nastavlja u večernjim satima. U 18:30 biti će polaganje vijenaca kod spomen biste Zvonku Črnku, a nakon toga u 18 sati slijedi otvorenje izložbe plakata i slika s dosad izvedenih predstava. Kako bi se prisjetili sto godina djelovanja za tu priliku napravljen je i film ‘100 godina kazališta u Buševcu’ kojeg možete pogledati u 19 sati.

Tradicionalna manifestacija KAJ-BUŠ u Noći kazališta, u subotu u Buševec dovodi tri predstave. Dramska grupa KUD-a Sv. Juraj Draganić izvest će predstavu ‘Klupko’ u 18 sati. Nakon njih, u 20:05 na pozornicu će stati dramska udruga Kaj Zabok s predstavom ‘Stric Miškec’ i za kraj večeri ne propustite predstavu ‘Koga nema bez njega se mora’ glumaca iz Svetog Križa Začretje.

U nedjelju 26. studenog od 17 sati na rasporedu je svečanost obilježavanja 100. godišnjice gdje će u goste stići poznati hrvatski glumci čiji korjeni vuku iz Buševca, a buševski kazalištarci izvest će i svoju predstavu ‘Prodani dedek’.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

Ova objava Bogat program za 100. obljetnicu od prikazivanja prve dramske predstave u Buševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.