Prijava

Vaša prijava

Mraclinci u subotu sade ‘SvetoVidovsku šumicu’

[]

Kako bi preobrazili zapušten prostor u edukativnu i rekreacijsku svrhu u Mraclinu su pokrenuli projekt ‘SvetoVidovska šumica’ koji je dobio ime po zaštitniku Mraclina, svetom Vidu.

Mještani i prijatelji Mraclina u subotu 25. studenog, okupit će se kako bi prostor nasuprot nogometnog igrališta transformirali u ‘šumu hrane’.

– U proteklim smo tjednima očistili parcelu površine 5.500 m2 od otpada te krenuli u izgradnju tla navozom piljevine i kore bjelogorice koje služe kao izvrstan malč i akcelerator za rast sadnica – ističu iz Mraclina.

Tako će se u sklopu prve faze uređenja zasaditi čak 215 sadnica raznih vrsta, od hrasta, lipe, kestena, višnje, maline, ribizla, borovnice, šljive i bazge, a sve prema pažljivo osmišljenom planu šumice. Stoga pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u sadnji, a okupljanje će biti u 10 sati ispred NK Mraclin.

– Mi ćemo se pobrinuti za sve alate, no slobodno ponesite i svoju omiljenu lopatu te dovedite cijelu obitelj na druženje, sadnju i boravak u prirodi! Ne zaboravite sa sobom ponijeti čizme ili gojzerice te dvoslojnu i rezervnu odjeću i obuću. Za sve vrijedne ruke osigurali smo i ručak i piće – pozivaju organizatori.

Projekt se realizira pod inicijativom i pokroviteljstvom tvrtke PPS Galeković u partnerstvu s tvrtkom Green Fusion i njihovom inicijativom „Zasadi stablo, ne budi panj“ te podrškom mraclinske lokalne zajednice i NK Mraclina.

Ova objava Mraclinci u subotu sade ‘SvetoVidovsku šumicu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.