Prijava

Vaša prijava

Povodom velike obljetnice Kolarova rođenja, u knjižnici će biti održano predavanje ‘Što nam je danas Slavko Kolar?’

[]

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Velikoj Gorici i Gradska knjižnica Velika Gorica organiziraju, u ponedjeljak 27. studenog, predavanje ‘Što nam je danas Slavko Kolar?’. Ove godine 1. prosinca obilježava se 130 godina od rođenja ovog velikog pisca.

Zašto bi netko danas, 60 godina poslije njegove smrti, trebao čitati Slavka Kolara? Jesu li njegova djela još uvijek aktualna? Što ona znače u povijesti hrvatske književnosti? Zašto je Kolar često polemizirao sa svojim suvremenicima? Sve to samo su neka od pitanja o kojima vrijedi razmisliti u povodu obljetnice ovog velikog pisca.

Predavanje će održati Mario Kolar književni povjesničar i kritičar, docent na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i autor knjige izabranih radova o Slavku Kolaru pod nazivom Divan užas (2021.).

Predavanje na Središnjem odjelu za odrasle počinje u 18 sati.

Ova objava Povodom velike obljetnice Kolarova rođenja, u knjižnici će biti održano predavanje ‘Što nam je danas Slavko Kolar?’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.