Prijava

Vaša prijava

Jeličićev rezime: ‘Ovo dosad bilo je za čvrstu četvorku, možemo mi i bolje…’

[]

Točno 16 dana proći će od posljednje do prve sljedeće prvenstvene utakmice HNK Gorice, od mršave nule u Koprivnici do povratka na svoj stadion u nedjelju od 17.10 sati, ogledom protiv Rudeša. Reprezentativna stanka tako je ispala maksimalno duga, ali puno je tu bitnije da je i maksimalno iskorištena.

– Planski smo odradili još jedan dvotjedni ciklus, onako kao što smo to i ranije radili. Sve u svemu, jako dobro odrađena dva tjedna. Utakmica koju smo odigrali ispunila je svoju svrhu, uspjeli smo i popraviti segment realizacije. A sve to radili smo u smjeru pripreme za utakmicu protiv Rudeša – kaže trener Dinko Jeličić analizirajući razdoblje iza nas, uključujući i pobjedu protiv Radomlja (7-2) u prijateljskom ogledu od 135 minuta.

I cijelo su to vrijeme, kaže Jeličić, razmišljali o Rudešu. Uvjerljivo posljednjoj momčadi prvenstva, ali i potencijalnoj “nagaznoj mini”…

– Opet smo u onoj situaciji u kojoj ti svi unaprijed upišu bodove, budući da je protivnik u situaciji u kakvoj jest. Međutim, zamka je razmišljati tako, jer znamo da nas čeka jako zahtjevna utakmica. Moramo pokazati maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost, ali i biti puno bolji nego protiv Slavena, pogotovo u smislu kvalitete igre. Ta nam utakmica mora biti škola kako ne smijemo reagirati protiv Rudeša. S obzirom na to kako su dečki radili ova dva tjedna, uvjeren sam da ćemo biti puno bolji – ističe Jeličić, svjestan da mu pripremu za utakmicu pred nama otežava i promjena na trenerskoj klupi Rudeša.

– Novi trener dolazi s novom energijom. Iako je bio dio stožera i do sad, sigurno će donijeti neke nove ideje, malo prodrmati sastav, možda i napraviti neke promjene u sastavu i sustavu. Na to moramo biti spremni. Ključno će ipak biti kako ćemo mi reagirati, kako ćemo se postaviti. Ako to bude na potrebnoj razini, a vjerujem da hoće, na kraju utakmice bit ćemo zadovoljni.

U sastav Gorice vraćaju se Krizmanić i Maloča, izvan pogona je i dalje Majstorović, a od sad pa do daljnjeg neće biti ni Merveila Ndockyta.

– Ne moram naglašavati što Ndockyt znači ovoj momčadi, koliko je to velik hendikep. Tužni smo zbog svega toga, bio je u jako dobroj formi, puno donosio momčadi… Međutim, od prvog dana govorim da nam je jako važna širina u rosteru. Na tome smo radili, radimo i dalje, iz dana u dan, i došli smo do toga da imamo dovoljno širok roster, dovoljno opcija, igrače koji mogu kvalitetno zatvoriti Ndockytov izostanak. Vjerujem da će ti dečki to pokazati i dokazati – optimističan je trener.

Rudeš je prvi protivnik na kojeg će se Jeličić kao strateg Gorice namjeriti – drugi put. Upravo protiv Rudeša je debitirao, uzeo bodove pobjedom 2-0 u Kranjčevićevoj, što će reći da će ove nedjelje zatvoriti krug. Pa će i rezimirati odrađeno…

– Gledamo li iz aspekta rezultata, naravno da je rezime vrlo pozitivan. Osvajali smo bodove i tamo gdje je to malo tko očekivao, usudim se reći i da smo gubili neke bodove koje nismo trebali izgubiti, ali tako to ide u nogometu. Gleda li se dugoročno, progres rezultata i kvalitete igre, događa se da negdje izgubiš, a negdje dobiješ – govori Jeličić pa nastavlja:

– Jako sam zadovoljan, prije svega reakcijom momčadi, koja od prvog jako dobro radi, a atmosfera je odlična. I mislim da je to suštinski bitno u kontekstu rezultata, ta vjera, naš gard, to što ne odustajemo do samoga kraja… S druge strane, napravili smo i određene pomake u igri, u odnosu na ideju kad sam došao, iako tu još uvijek ima puno prostora. I dalje nemamo tu stabilnost da u kontinuitetu 90 minuta igramo kako bismo htjeli, onako kako radimo. Još uvijek igramo na “refule”, s nekim rupama u igri tijekom utakmice, a pogotovo gledajući nekoliko utakmica u nizu. Zaključno, ako ću vrlo kritički dati ocjenu za odrađeno, rekao bih: jedna solidna četvorka!

Mogla bi ta ocjena, gledajući sa strane, biti i još malo viša, ali neka mu bude… To, uostalom, znači da čovjek sa svojim stožerom očito želi još bolju Goricu. Počevši od Rudeša u nedjelju.

Ova objava Jeličićev rezime: ‘Ovo dosad bilo je za čvrstu četvorku, možemo mi i bolje…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.