Prijava

Vaša prijava

Nitko kao Bane: ‘Zbog onakve prošle sezone, još više uživamo u ovoj!’

[]

Još jedanput u dugom i lijepom nizu, Gorica je ove opasno hladne nedjelje odradila posao na domaćem terenu. Nekoliko se junaka iskristaliziralo na minus dva u zadnjoj nedjelji studenog, u pobjedi 3-0 protiv Rudeša, odličnu partiju odigrali su i Blummel, i Mitrović, i Pršir, i Krizmanić, ali najveću žrtvu podnio je junak naše priče.

– Nije lako nama golmanima na tako niskim temperaturama, ali bio sam spreman. U prvom poluvremenu ispod dresa sam imao jednu kratku i jednu dugu podmajicu, a drugom sam navukao dvije duge… I tako je bilo puno bolje – opisuje svoje nedjeljno iskustvo golman Gorice Ivan Banić.

– Kad je ovako hladno, moraš puno više “raditi” s prstima. I sinoć sam svaku minutu-dvije razgibao prste, jer rukavice su uvijek mokre, lako se prsti smrznu, pa nemaš pravi osjet, puno je teže hvatati loptu… Pokušavao sam se i što više kretati, razgibavati, održavati se u fokusu, što je puno teže u ovakvim uvjetima – približava nam Bane još malo golmanski svijet.

A u njemu su neke stvari malo drukčije posložene.

– Utakmica sa čistom mrežom za golmane je isto što i gol za napadača! Naravno da je uvijek cilj sačuvati mrežu netaknutom, da te svaka takva utakmica dodatno diže, da s još većim samopouzdanjem ulaziš u svaku sljedeću… Evo, ja sam došao do svog sedmog “clean sheeta” ove sezone u prvenstvu, uzeli smo tri boda, zadržali ritam i sad treba samo tako nastaviti – kaže Sinjanin Ivan.

Gorica je bodove protiv skromnog Rudeša uzela gotovo rutinski, i to sa samo jednim poluvremenom na željenoj razini.

– U prvom poluvremenu bili smo stvarno top. Nije to ni tako lako, jer Rudeš je tu gdje jest i bodovi su praktički bili unaprijed upisani. Međutim, treba ih i zaslužiti na terenu, a mi smo to u prvom dijelu i napravili. Zabili smo tri gola, ja sam uspio uloviti onaj pokušaj Latkovića, i to je razlog za zadovoljstvo. Isto tako, složili smo se da je u drugom poluvremenu to moralo biti bolji. Dogovorili smo se u svlačionici da nastavimo u istom ritmu, ali prvih 20-ak minuta nastavka stvarno nije bilo dobro. Morali smo bolje odgovoriti na agresivnost Rudeša, ali nešto je tu i u podsvijesti, u činjenici da imaš 3-0… – analizira nedjeljnu pobjedu Banić uz zaključak:

– Ukupno gledajući, mislim da smo bili na više nego zadovoljavajućem nivou.

Kao što, uostalom, najčešće i jesu na svome travnjaku. Još malo će se navršiti deset mjeseci od posljednjeg domaćeg poraza, Goričani su u nizu od 16 utakmica bez domaćeg poraza.

– Osjeti se to, kako ne! Kad znaš da je takav niz iza tebe, naravno da i samopouzdanje raste, da se osjećaš moćno kad izađeš na teren. S druge strane, moramo takve prezentacije prenijeti i na gostovanja, svjesni smo da je prevelika razlika između naših igara doma i na strani – kaže Banić.

S jednom utakmicom manje, četvrta Gorica ovom se pobjedom odvojila od petoplasiranog Osijeka na četiri boda, dobri rezltati se nižu, pa sve skupa podsjeća na “Valdasovu jesen”, rekordnu po svim kriterijima.

– U to sam vrijeme bio na klupi Kristijanu Kahlini, i baš sam pričao nedavno s Krešom Krizmanićem da smo tu negdje i po bodovima, da je ova naša priča dosta slična kao tad… Bilo je stvarno teško očekivati tako nešto nakon prošle sezone, onako teške i turbulentne, ali baš zato što smo prošli sve to danas posebno uživamo – ističe Banić, koji nema problem priznati da su nadmašena i vlastita očekivanja.

– Mislim da laže svatko tko kaže da je vjerovao da ćemo nakon 15 kola biti ovdje gdje smo sad. Uostalom, bilo bi i pomalo bahato tako razmišljati uoči sezone, ali evo nas… Kad vidimo kako igramo, kako izgledamo na terenu, mislim da više nikome nismo iznenađenje. I realno je očekivati da ostanemo u borbi za pozicije na kojima smo trenutačno – vjeruje gorička (trideset)jedinica.

Za početak ostatka te borbe slijedi iznimno težak zadatak. U subotu od 17.30 sati Gorica gostuje na Poljudu, kod vodećeg Hajduka.

– Mislim da govorim u ime svih suigrača kad kažem da bismo voljeli da bude što više ljudi na tribinama. Hajduk je jako dobar, igraju sve bolje, ali vjerujem da ćemo biti tvrd orah na Poljudu! Stalno govorimo da dobre igre s domaćeg terena želimo prenijeti i na gostovanja, a ovo je idealna prilika za to. Moramo pokušati preuzeti veću inicijativu, tu imamo jako puno prostora za napredak – najavio je Banić sljedeći ispit.

Neće ni Splićanima biti svejedno dočekati Goricu, jer aktualna tablice kaže da je riječ o sve ozbiljnijem pretendentu na Europu.

– Iskreno, ne pričamo baš o tome. Naravno da uvijek gledaš tablicu, da si svjestan gdje si, ali naš fokus stvarno je samo na svakoj sljedećoj utakmici. Cilj je izvući što više iz svake sljedeće, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – zaključuje Ivan Banić.

Po ocjenama na Sofi, usput rečeno, opet je u momčadi kola. Zajedno s još četvoricom svojih suigrača…

Ova objava Nitko kao Bane: ‘Zbog onakve prošle sezone, još više uživamo u ovoj!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.