Prijava

Vaša prijava

U 10 mjeseci obnovljeno 70 mostova, 36 klizišta i više od 300 kilometara cesta na području Zagrebačke županije

[]

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ove je godine sredstvima Fonda solidarnosti EU značajno obnovila prometnu infrastrukturu, a prigodom današnjeg svečanog otvorenja obnovljenog mosta u Pribiću preko rijeke Kupčine u Općini Krašić javnosti su predstavljeni i detalji svih obavljenih radova ukupne vrijednosti 91 milijun eura.

– U periodu od veljače do mjeseca studenog obnovljeno je 70 mostova i propusta, 36 cestovnih klizišta, 129 dionica županijskih i lokalnih cesta u ukupnoj duljini više od 300 kilometara. Svi ti projekti ne predstavljaju samo tehničko unapređenje naše prometne infrastrukture već ulaganje u našu zajednicu i kvalitetu života naših građana, u sigurnost i gospodarski potencijal Zagrebačke županije – rekao je Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

Tonči Glavinić, ovlaštenik za obavljanje poslova ravnatelja Uprave obnove od potresa pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ovom se prilikom zahvalio na dobroj suradnji Županijskoj upravi za ceste i Općini Krašić, te dodao.

– Ministarstvo graditeljstva s današnjim danom ima više od 10 800 obnovljenih javnih i privatnih zgrada, a trenutno je u izvođenju radova aktivno više od 1300 gradilišta – rekao je Glavinić.

Foto: Svečano otvorenje mosta u Pribiću, općina Krašić/G.Kiš, Cityportal.hr

Zamjenik župana Zagrebačke županije, Damir Tomljenović, naglasio je kako bi bez pomoći Vlade i Fonda solidarnosti EU obnovu prometne infrastrukture u ovakvom obimu zasigurno još čekali godinama.

– Jedna vrlo loša stvar koja nas je zadesila, potres, donio nam je zapravo najveću obnovu do sada. Za prikupiti sredstva u iznosu ovih 91 milijun eura trebale bi nam godine, samo obnova ovog mosta u Pribiću vrijedna je oko 600 tisuća eura. Sigurno bi sve išlo puno sporije, stoga dodatno zahvaljujem ministarstvu i Vladi i čestitke ravnatelju Županijske uprave za ceste – istaknuo je Tomljenović.

Foto: Svečano otvorenje mosta u Pribiću, općina Krašić/G.Kiš, Cityportal.hr

Načelnik općine Krašić, Josip Petković Fajnik, istaknuo je kako je ovaj obnovljeni most i od posebnog značaja za gospodarstvo i građane dvaju najvećih naselja Pribića i Krašića u Dolini kardinala.

– Ovo je doista poseban i povijesni dan naše općine, jer most povezuje dva mjesta u kojima su rođena dva velikana – u Krašiću je živio i preminuo kardinal Alojzije Stepinac, a u Pribiću kardinal i nadbiskup zagrebački, Franjo Kuharić – istaknuo je Fajnik.

Most je simboličnim rezanjem vrpce pušten u promet, a program su uveličale i Krašićke mažoretkinje.

Foto: Svečano otvorenje mosta u Pribiću, općina Krašić/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Svečano otvorenje mosta u Pribiću, općina Krašić/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Svečano otvorenje mosta u Pribiću, općina Krašić/G.Kiš, Cityportal.hr

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava U 10 mjeseci obnovljeno 70 mostova, 36 klizišta i više od 300 kilometara cesta na području Zagrebačke županije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.