Prijava

Vaša prijava

Goričke karatistice Ema Filković i Lucija Kirinić na korak do Europskog prvenstva

[]

Iza članova Karate kluba Velika Gorica još je jedan turnir. U subotu 25. studenog nastupili su na Kupu Osijeka koji je bio četvrti bodovni turnir za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u veljači u Gruziji.

Sedam goričkih karataša nastupilo je u 10 kategorija, a osvojili su ukupno devet medalja od kojih su četiri zlatne i pet bronci.

Najuspješnija natjecateljica je bila Katja Braica osvojivši zlato u kadetkinjama i broncu u starijem uzrastu juniorki. Uz Katju, do najvišeg postolja su se još popele Ema Jukić, Lucija Kirinić i Ema Filković.

No, iz kluba ističu kako su najbitnije medalje ovog bodovnog turnira bila zlata Eme Filković i Lucije Kirinić.

– Lucija je trenutno vodeća na hrvatskom rankingu u kategoriji juniorka do 48 kilograma, a Ema do 66 kilograma. S ovim nastupom potvrdile su zlato i prvu poziciju, ali još im je preostao turnir u Veneciji koji će se održati u prosincu te će definirati putnike na Europsko prvenstvo – ističu iz Karate kluba.

Spomenimo i brončane osvajače, a to su Ema Jukić, Noel Jeromić, Nikola Huzjak i Matea Kordić.

Narednog vikenda kadetkinje i juniorke bruse formu na pripremama reprezentacije u Sv. Martinu, dok mlađi članovi kluba nastupaju na prvenstvu Zagrebačke županije koje će se održati 2. prosinca u Ivanić Gradu.

Ova objava Goričke karatistice Ema Filković i Lucija Kirinić na korak do Europskog prvenstva se prvi puta pojavila na cityportal.hr.