Prijava

Vaša prijava

Vikend-prognoza: Najkraće rečeno – ‘ludo’ vrijeme!

[]

Vikend pred nama donosi nam kako kažu prognostičari – turbulento vrijeme!

– Danas, u petak, temperature zraka u najtoplijem dijelu dana, na Jadranu do 20 Celzijusa, na istoku Slavonije do 22Jedino će na krajnjem sjeveru hrvatske biti hladno uz niske temperature zraka – najavljuju sa stranice Vremenska prognoza by MeteoTeam.
Prognostičari DHMZ-a za naše područje za danas predviđaju pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne uz kraća sunčana razdoblja. U prvom dijelu dana možemo očekivati i povremenu kišu, a dnevni maksimalac ide do 13 Celzijusa.

Foto: Ilustrativna/ Stephen Andrews/ pexels.com

U subotu nam najavljuju snažnu promjenu vremena, nagli pad temperature zraka i snijeg!
– U subotu, vrlo toplo, visoke temperature zraka do 20°c, a onda u poslijepodnevnim i večernjim satima, stiže jako zahlađenje, nagli pad temperature zraka za više od 15 Celzijusa, iznimno jaka fronta u sklopu ciklone koja će se formirati u Genovskom zaljevu. Od poslijepodnevnih sati pa dalje prema večeri i noći: Gorski Kotar, Lika, obilan snijeg, vjerojatna i grmljavina, u 2 – 3 sata padanja snijega, formiranje pokrivača na oko 15 cm, moguće i do 25 cm.  Sjeverna, sjeverozapadna Hrvatska, također snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača do 10 cm, u višim područjima i iznad toga. Slavonija, izgledna kiša, prema zapadu snijeg i snježni pokrivač, onako dekorativno.

Foto: Arhiva/ 06.04.2021. Velika Gorica. Snijeg nakon Uskrsa u gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na sjevernom Jadranu vrlo velike količine kiše, bujične poplave, porast vodostaja rijeka, Kupe, Korane, Mrežnice, izlijevanje iz Korita u Gorskom Kotaru zbog obilnih količina oborine. Noć na nedjelju i nedjelja rano ujutro donosi nestabilno vrijeme, snijeg i dalje u Gorskom Kotaru i Lici jakog inteziteta uz podebljavanje snježnog pokrivača, a snijeg će padati i u nizinama uz snježni pokrivač – kažu prognostičari Vremenske prognoze by MeteoTeam.
Prema prognozama DHMZ-a, temperature zraka u subotu na našem području ne bi trebale biti previsoke, uglavnom do 7 Celzijusa, dok za navečer najavljuju znatno niže.
– U subotu će vrijeme biti oblačno, povremeno s kišom, a krajem dana susnježica i snijeg. U subotu popodne nagli pad temperature te će od nedjelje biti hladnije. U nedjelju djelomice sunčano, još mjestimice u unutrašnjosti malo snijega, a na Jadranu kiše. U ponedjeljak većinom sunčano –  prognoziraju iz DHMZ-a.

Ova objava Vikend-prognoza: Najkraće rečeno – ‘ludo’ vrijeme! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.