Prijava

Vaša prijava

Baka kažnjena s 300 eura zbog šamaranja unuka koji je lupio svog psa

[]

Ovih dana donesena je nepravomoćna sudska presuda kojom je 52-godišnja baka Sandra proglašena krivom i novčano kažnjena, jer je nekoliko puta ošamarila 8-godišnjeg unuka nakon što je on nogom lupio psa tijekom šetnje u parku. Kako piše Danica.hr, sve se dogodilo u ožujku u ranim večernjim satima u zagrebačkom kvartu Siget.

Dječak je vodio psa na povodcu, a nakon što je pas potrčao i povukao ga, dječak je izgubio ravnotežu i pao na tlo u blato. Zbog toga je bio ljut na psa, pa ga je udario nogom.

– U tom trenutku je baka prišla do unuka kako bi ga odmaknula od psa, te ga potom tri puta ošamarila po desnom obrazu, čime ga je tjelesno kažnjavala, a što je kod malodobnog djeteta izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti – navodi se u presudi.

Nakon što su se vratili kući, dječak je majci, Sandrinoj snahi, ispričao što se dogodilo i ona je pozvala policiju. Rekao je kako se zbog svega osjećao tužno. Mlada baka je na sudu sve poricala navodeći kako je unuka samo htjela odmaknuti i odgurnuti od psa koji je režao zbog udaraca nogom pa se bojala da će ga ugristi.

Policija je u prijavi tražila kaznu od 1600 eura i zabranu prilaska unuku, no sutkinja je to odbila, te ju je kaznila s 300 eura i 40 eura prekršajnih troškova, a zabranu joj nije izrekla jer je to bio ‘izoliran slučaj u obitelji’.

Ova objava Baka kažnjena s 300 eura zbog šamaranja unuka koji je lupio svog psa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.