Prijava

Vaša prijava

Stoja čeka u Puli: ‘Nema opuštanja, želimo i dalje ostati u vrhu tablice!’

[]

Tmurni i gusti oblaci, koji su između dvije sezone prekrili velikogoričko košarkaško nebo, polako se razilaze, koračić po koračić. I sve je lakše vjerovati da će u razdoblju pred nama ponovno zasjati sunce. Za to su zaslužne, kako to obično i biva u sportu, pobjede koje dolaze jedna za drugom. Košarkaši Gorice skupili su ih već šest u sezoni povratka u drugi rang, više od očekivanja.

– Iskreno, i ja sam iznenađen – priznat će i 34-godišnji trener Miron Češkić, mladi stručnjak koji potpisuje dobro otvaranje sezone.

Proteklog vikenda pala je tako Ribola Kaštela, Gorica je s omjerom 6-2 odmah uz bok vodećima, a po novu pobjedu ove subote Goričani idu u Pulu. Protivnik se zove KK Stoja, najbolje je što košarkaška Pula ima u ovom trenutku, a tablica kaže i da je to posljednja momčad Prve lige.

– Da, imaju sedam poraza i samo jednu pobjedu, ali to može biti i varljivo. Igraju puno bolje nego što njihovi rezultati govore i morat ću od svojih igrača tražiti pravi pristup i maksimalnu koncentraciju od prve minute. U ovoj ligi nema laganih utakmica, svako opuštanje se kažnjava i mi samo uz najboljih mogući pristup svih igrača možemo doći do novih bodova – vjeruje Češkić, očito svjestan opasnosti da njegova mlada momčad “poleti” nakon recentnih uspjeha.

Doduše, ima tko ovdje smiriti euforiju, jer u rosteru je i 38-godišnji Ante Mašić, a iskustvo donose i Kristijan Šutalo te Jure Gunjina, no puno je tu i mladih igrača na svom početku. Nino Kotrulja, primjerice, ima 18 godina, a redovno starta na poziciji playmakera.

– U Puli nas čeka jako važna utakmica, jer želimo zadržati priključak s vrhom tablice. Moramo se jako dobro pripremiti, Stoja je kvalitetna momčad, bez obzira na rezultate koje imaju, i mi se moramo držati naših principa. Budemo li igrali kako znamo, vjerujem da ćemo se veseliti na kraju – kaže Kotrulja.

Utakmica u Puli na rasporedu je u subotu od 19 sati, uz izravni prijenos na HKS TV-u.

Ova objava Stoja čeka u Puli: ‘Nema opuštanja, želimo i dalje ostati u vrhu tablice!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.