Prijava

Vaša prijava

Blagdansko druženje uz paljenje svijeće nade u goričkoj okolici

[]

Pred nama je vrijeme došašća u kojem se pripremamo za dolazak Božića, a u nedjelju 3. prosinca upalit ćemo i prvu adventsku svijeću koja simbolizira nadu i vjeru. U Velikoj Gorici paljenje prve adventske svijeće bit će večeras na Trgu Stjepana Radića od 17 sati.

A to će u svojoj zajednici učiniti i mještani brojnih goričkih naselja. Večeras će svoju svijeću zapaliti u Donjoj Lomnici od 17:30 sati. Pozivaju sve mještane i prijatelje da svojim dolaskom svi zajedno uđu u blagdansko rasploženje.

Tradicionalno, svijeću će u nedjelju zapaliti u 18 sati i u Turopolju u Parku Turopoljskih branitelja. Na druženje, dječju radionicu, čaj, kuhano vino i kolače pozivaju iz Društva žena Turopolje.

Sve ljude dobre volje pozivaju i mještani Vukovine koji će uz pjesmu i molitvu adventsku svijeću zapaliti kod križnog dreva u Vukovini. Tom prilikom, svojom pjesmom ovog blagdasnko druženje uljepšat će vokalna grupa iz KUD-a Dučec iz Mraclina, zatim ženski vokalni sastav iz KUD-a Slavuj iz Bukevja, HPD Kučani i župni zbor Svete Cecilije iz Vukovine. Druženja će biti svaku nedjelju od 18:30 sati, osim na Badnjak kada će biti u jutranjim satima od 8:30 sati.

–  Za zajednički stol i druženje možete donijeti plodove svojeg rada i Božjeg dara; kolače, peciva, kobasice, likere, rakije, vina i sve drugo što možete i želite dijeliti. Vidimo se na molitvi, pjesmi i druženju – pozivaju iz Vukovine.

 

Ova objava Blagdansko druženje uz paljenje svijeće nade u goričkoj okolici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.