Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačku županiju stigle dvije povelje i posebno priznanje ‘Suncokret ruralnog turizma’

[]

U Zagrebačku županiju su i ove godine stigle nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’. Dodjela prepoznatih nacionalni nagrada održana je prošlog četvrtka 30. studenog u Osijeku, a u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i Osječko-baranjske županije.  Čak dvoje dionika Zagrebačke županije dobitnici su zlatne i srebrne povelje, a ove godine tu je i posebno priznanje.

Restoran Korak, kojemu je ovog ljeta dodijeljena Mixhelinova zvijezdica i posebna Michelin zelena zvjezdica za održivost, dobitnik je zlatne povelje u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“.  Srebrna povelja u kategoriji „Moderna ruralna domaćinstva“ dodijeljena je Kući za odmor „David“ koja se nalazi tek nekoliko kilometara od metropole na parceli okruženoj zelenilom, a pruža sve i mnogo više od toga što je potrebno za privatan i vrhunski odmor.

No, posebno priznanje pripalo je Udruzi “Marijagorička zipka” iz Zaprešićkog kraja u kategoriji “Tradicijska ruralna gastronomija”. Udruga je organizator mnogobrojnih gastronomskih manifestacija poput Štruklijade, štrudlijade i kestenijade, a pritom stotine posjetitelja manifestacija imaju priliku uživati u tradicionalnoj gastro ponudi.

– Čestitam svim dobitnicima nagrada koje su svojim radom i postignućima u ovoj godini itekako zaslužili. Doprinos dobitnika je itekako velik za cijelu turističku destinaciju, a svako od njih dio je brenda destinacije sa snažnim naglaskom na održivost i očuvanje lokalnog identiteta. Vjerujem da će ova priznanja svim dionicima destinacije biti na poticaj za ideje i planove u sljedećoj godini – ponosno je istaknula direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Foto:Dino Spaić/D MEDIA.

Ova objava U Zagrebačku županiju stigle dvije povelje i posebno priznanje ‘Suncokret ruralnog turizma’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.