Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Najljepša gorička priča za sv.Nikolu: ‘Našim klincima je početak božićnog doba tek kad čuju turiranje motora Tur Bikersa!’

[]

Više od dvadeset godina traje najljepša priča koja se u našem gradu odvija svakog blagdana svetog Nikole. Priča je to o neraskidivoj, čvrstoj vezi, prožetoj dobrotom i ljubavlju, između TUR Bikers MC Croatia i Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, koji je jedan od najstarijih domova sa školom za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj.

 

Desetak bajkera na svojim moćnim ‘mašinama’ prvo su posjetili korisnike Centra u Kolodvorskoj ulici, a dočekala su ih najsretnija lica na svijetu za koje su izveli svoj tradicionalni show turiranja, pa je sreća postala još veća! Više od bilo kojeg poklona značio im je njihov dolazak i druženje, a baš svatko se poželio fotkati s njima najdražim prijateljima.

– Ovaj datum, 6. prosinca, našim je korisnicima trenutak kada počinje Božić, to je jedino važno, to je početak sretnog razdoblja. Nije im važno ni što će dobiti na poklon, njima je najvažnije da vide te ljude, naši korisnici i bajkeri se već dobro znaju međusobno. Dođu kroz vrijeme razni gosti, donatori, ali nitko nije baš čitavo vrijeme uz naše korisnike. Današnji dan je najvažniji i da nam bajkeri ne dođu oni bi mislili da nema Božića ove godine. Mi smo na tome jako zahvalni, jer je jako važan taj kontinuitet i povezanost, to je najbitnije – rekla nam je Matea Krišto, voditeljica Odjela odgoja i edukacijske rehabilitacije.

Ma ni sam sveti Nikola ne bi mogao zamisliti bolje nasljednike od dečkiju iz Tur Bikers MC Croatia!

– Uvijek im donesemo nešto prikladno i korisno, nešto što im treba, dogovorimo se s njima. Ove godine su to tableti, a naravno tu su i slatkiši, pa sve to zajedno upakiramo. Koliko to njih ispunjava srećom, nas još i više, obostrana je to ljubav – kratko nam je rekao Dado, predsjednik Tur Bikers MC Croatia.

Nakon druženja i zajedničkog fotografiranja, bajkeri su iz Kolodvorske krenuli do druge lokacije Centra, kod Zrakoplovne škole, gdje se prije par mjeseci preselila većina korisnika, jer zgrada u Zagrebačkoj još čeka obnovu nakon potresa. Doček najdražih motoriziranih svetih Nikola ovdje je bio još glasniji, a ni tu nije izostalo obavezno turiranje. Za prijatelje-bajkere pripremili su i priredbu, uz pjevanje i recitacije, a druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku. Pogledajte djelić atmosfere koju smo zabilježili tijekom ovog jedinstvenog druženja.

 

Fotografije i video: G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO/VIDEO Najljepša gorička priča za sv.Nikolu: ‘Našim klincima je početak božićnog doba tek kad čuju turiranje motora Tur Bikersa!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.