Prijava

Vaša prijava

Tur protiv boškarina: Dolazi Istra, vraćaju se uspomene na spektakl…

[]

Kad je posljednji put Istra 1961 došla u grad, na repertoaru se našlo – totalno ludilo! Gorica je u tog 10. ožujka upala u minus, uspjela izjednačiti, da bi Istra otišla na velikih 3-1 i držala to do 79. minuti. A onda je krenulo… Pršir, Fućak i Suk su u četiri minute s tri komada kreirali nevjerojatan preokret, Istra je opet izjednačila u 94. minuti, a utakmicu za pamćenje zaključio je Josip Mitrović minutu potom, golom za konačnih 5-4, u jednoj od najluđih predstava u povijesti HNL-a.

Dan prije nego što će se navršiti osam mjeseci od te utakmice, Istra i Gorica ponovno će igrati u Velikoj Gorici. Susreli su se dvaput u međuvremenu u Puli, proljetos je slavila Istra, ranije ove jeseni Gorica, oba puta završilo je 1-0, a sad je sve to – povijest! U subotu poslijepodne čeka nas nova epizoda iz serije “derbija rogatih”, novi duel tura i boškarina.

– Kao i svaki put do sad, i ovoga puta čeka nas još jedna u nizu utakmica koje iziskuju maksimalnu koncentraciju i najbolju moguću pripremu. Na taj način i dočekujemo ogled s Istrom, koja dolazi u pozitivnom nizu, bez obzira na poraz u Kupu tijekom tjedna. Očekujem Istru koja će biti na tragu onoga što su odigrali protiv Varaždina u prvenstvu, a to je bila njihova jako dobra utakmica, što znači da ćemo morati biti na svojoj najvišoj razini da bi došli do onoga što želimo – svjestan je trener Jeličić.

Nije se želio vraćati na ono što se događalo u prethodnim međusobnim ogledima, pogled je usmjeren isključivo prema onome što slijedi. Tjedan dana nakon blijede partije i uvjerljivog poraza na Poljudu vrijeme je za neku vrstu “popravnog”.

– Zasad nemamo ozbiljnijih ozljedama, osim Ndockyta i Majstorovića, kojih nema već neko vrijeme. Momci dosta dobro prate sve zahtjeve, iako ima tu i malo zamora materijala, budući da je kraj polusezone. Međutim, do utakmice ne bi trebalo biti bilo kakvih remetilačkih faktora, vjerujem da ćemo Istru dočekati s najboljim mogućim kadrom u ovom trenutku – ističe Jeličić.

Vremenski uvjeti neće biti idealni, temperatura će se kretati oko nule, tijekom goričkog jutra krenuo je padati i snijeg, tako da Goričane čeka novi veliki izazov. I novi pokušaj da, prije svega, nastave seriju utakmica bez poraza na domaćem terenu, koja traje posljednjih 16 utakmica…

Ova objava Tur protiv boškarina: Dolazi Istra, vraćaju se uspomene na spektakl… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Pričaonica za najmlađe