Prijava

Vaša prijava

Prvi hrvački turnir ‘Sveti Nikola’ u Velikoj Gorici okupio 200 malih hrvača

[]

Hrvački klub Velika Gorica 1991 po prvi puta od svog osnutka od 2017. godine organizirao je u suradnji s Hrvačkim klubom Metalac iz Svete Nedelje hrvački turnir ‘Sveti Nikola’ u Velikoj Gorici. Na natjecanju se jučer u Gradskoj sportskoj dvorani okupilo oko 200 hrvača iz 19 klubova iz različitih dijelova Lijepe naše.

Ove godine dječaci su se nadmetali u različitim hrvačkim stilovima, kategorijama i dobnim uzrastima, a iduće godine prema riječima organizatora mogle bi se priključiti i djevojčice. Spomenimo i kako se u sklopu ovog turnira održalo i ‘Prvenstvo Zagrebačke županije za starije dječake i kadete’.

Uoči početka natjecanja predstvnici klubova domaćina i organizatora dodjelili su priznanjai zahvalnice istaknutim pojedincima, sportašima i sportašicama te sponzorima.

– Ovaj događaj ne samo da označava sportsko natjecanje već i prikaz okupljanja zajednice te izražavanje zahvalnosti. Posebno želim istaknuti važnost ovog trenutka jer danas po prvi puta nakon šest godina postojanja organiziramo turnir. Neka ovaj turnir bude prilika za izgradnju mladih prijateljstva, sportskog duha i nezaboravnih trenutaka – istaknuo je u svom govoru Anri Targuš, predsjednik kluba. 

Turnir je službeno otvorio predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

– Posebno mi je drago da smo u Velikoj Gorici gdje je u suradnji dva kluba iz Zagrebačke županije organizirano ovo natjecanje. Pred vama je budućnost i već vidim zajedničke pripreme, a Hrvački savez Hrvatske stoji iza vas i uvijek će vam biti potpora u svemu što radite – poručio je Bregović.

Domaćin, Hrvački klub Velika Gorica 1991 je nastupio s 27 mladih hrvača i osvojio ukupno 12 medalja i pehar za najuspješniju ekipu u kategoriji Starijih dječaka na Prvenstvu Zagrebačke županije.

U slobodnom stilu, kod starijih dječaka početnika prvo mjesto osvojio je Alexandar Hrženjak, a broncu Benjamin Grgić. Kod mlađih početnika srebrni je bio Jakov Plazonić, a Teo Crneković i Mark Grgić osvojili su broncu. U GR stilu, kod mlađih dječaka brončanu medalju osvojio je Emanuel Grgić.

Na Prvenstvu Zagrebačke županije u kategoriji starijih dječaka zlatni su bili Blago Šimić i Leonardo Kovačić, a broncu su osvojili Santini Sliško i Grga Softić.  Kod kadeta Maksim Dukarić bio je prvi, a Gabriel Đukić drugi.

Ova objava Prvi hrvački turnir ‘Sveti Nikola’ u Velikoj Gorici okupio 200 malih hrvača se prvi puta pojavila na cityportal.hr.