Prijava

Vaša prijava

Ne propustite godišnji koncert VIS-a Danice u Dvorani Galženica!

[]

Velikogorički vokalno-instrumentalni sastav Danice poziva na godišnji koncert kojim će obilježiti i 17 godina postojanja. Publika će u prvom dijelu moći pogledati obnovljenu izvedbu popularnog mjuzikla ‘Teško je biti penzioner’, koji je ujedno i prvi velikogorički originalni mjuzikl u kojem uz članice VIS-a Danice sudjeluje i glazbenik Siniša Belošević u ulozi Franca. U drugom dijelu koncerta na rasporedu su božićne pjesme i kompozicije koje su članice vrijedno pripremale tijekom godine.

– Želimo na poseban način obilježiti 17 godina postojanja zbora, te smo odlučili publici izvesti naš mjuzikl kojeg je skladao Aleksandar Kačurov i pjesme koje publika voli i pjeva s nama godinama. Bliže se božićni blagdani, te u tom duhu pozivamo sve da se zabave, nasmiju i uživaju u mjuziklu koji svojom porukom pokazuje koliko je važno da imamo jedni druge, te raznim pjesmama u novim i zanimljivim aranžmanima. Svi ste pozvani i ulaz je besplatan! – poručuju Danice.

Foto: Arhiva 2022.g./Mjuzikl ”Teško je biti penzioner” u izvedbi VIS Danice/David Jolić/cityportal.hr

VIS Danice osnovan je 2006.godine, a članice su prvotno bile dio Folklornog ansambla Turopolje kao ženski vokalni ansambl. Grupa zaljubljenica u vokalnu glazbu punih 12 godina djelovale su pod vodstvom Sandre Kulier,  sve do studenog 2018.godine kada je nažalost preminula.
Od siječnja 2019, godine nastavile su pod stručnim vodstvom  Aleksandra Kačurova. Realizirale su preko 220 koncerata i nastupa diljem Hrvatske. Njeguju starogradske, klapske, duhovne pjesme, te pjesme nastale na temeljima tradicionalne, folklorne, glazbe.

Ova objava Ne propustite godišnji koncert VIS-a Danice u Dvorani Galženica! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.