Prijava

Vaša prijava

Najkraći dan u godini donosi nam kratkometražne filmove u Retro kinu Galženica

[]

Na najkraći dan u godini, 21. prosinca i ove će se godine održati jedinstvena manifestacija Maraton kratkometražnog filma. Ovom filmskom maratonu tradicionalno će se pridružiti i Kino Gorica kada će u Retro Kinu Galženica u četvrtak 21. prosinca i petak 22. prosinca prikazivati blokove kratkih filmova.

U četvrtak od 17 sati na rasporedu su ‘Mali domaći maratonci’ kada su na rasporedu četiri animirana kratkometražna filma Mooon, Jež Bodljikavko, Pisma na kraju šume, Prvi korak te film za djecu Baloon.

Nakon programa za najmlađe, u 18 sati slijede projekcije ‘Domaći maratonci 1’. U 87 minuta možete vidjeti igrani kratkometražni film Zof i Nije zima za komarce, zatim dokumentarni-eksperimentalni film Dohvatiti sunce i Valerija te animirani kratkometražni film Haljina za finale.

‘Mali europski maratonci’ u petak od 17 sati donose Beltnu haljinicu, Zrnce u svemiru, U bijelim oblacima, Savršen spoj, Mali vragolani i Kritična točka, dok ‘Domaći maratonci 2’ u 18 sati donose Nisku travu, Babajanja, 11, Sprovod i Mjesta koja ćemo disati.

Kratkometražni filmovi uključuju sve filmske rodove – od animiranih, igranih do eksperimentalnih i dokumentarnih, te čine kratki, no značajan presjek bogate proizvodnje kratkometražnog filma u Hrvatskoj i Europi.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ova objava Najkraći dan u godini donosi nam kratkometražne filmove u Retro kinu Galženica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Modelarska liga Zagrebačke županije