Prijava

Vaša prijava

Ukupno 59 stipendija uručeno goričkim učenicima i studentima

[]

Ulaganje u znanje i obrazovanje je od iznimne važnosti, a jako dobro to zna i Grad Velika Gorica koji je i ove godine svojim učenicima i studentima osigurao stipendije. Gradonačelnik Krešimir Ačkar i pročelnica za školstvo, predškolski odgoj i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić uručili su danas mladim sugrađanima ukupno 59 stipendija po uspješnosti i socijalnom kriteriju.

– Na nama je da vam olakšamo školovanje, a vaš jedini zadatak je učenje i ulaganje u cjeloživotno obrazovanje – poručila je stipendistima pročelnica Krunić Lukinić.

Pravo na stipendiju ove je godine ostvarilo 44 učenika i 15 studenata.

– Ovo događanje najbolje pokazuje koliko Grad brine o onome što je važno, a to je znanje i obrazovanje. Imajte na umu da vam znanje nikada nitko ne može oduzeti. I koje god zanimanje budete izabrali u životu, trudite se da u tome što radite budete najbolji. Dajte sve od sebe jer život je prekratak i prevrijedan da bi trošili na nebitne stvari. Mi ćemo vas i dalje nastaviti pratiti s ovim stipendijama – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Inače, stipendija Grada Velike Gorice dodjeljuje se za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2023. godine. Učenici će mjesečno dobivati 70 eura, a studenti 135 eura.

Ova objava Ukupno 59 stipendija uručeno goričkim učenicima i studentima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.