Prijava

Vaša prijava

Gorički vrtićarci uživali u predstavi ‘Božićni san male Klare’

[]

Studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, kao božićni dar za djecu Dječjeg vrtića Ciciban i Dječjeg vrtića Velika Gorica, u dvorani Galženica, izveli su jučer predstavu Božićni san male Klare. Riječ je o predstavi koja je svoju velikogoričku premijeru doživjela 14. siječnja ove godine kada je imala humanitarni karakter. Sav prihod od prodaj ulaznica bio je namijenjen za Doriana Pucekovića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Autorstvo predstave zajednički potpisuju studenti, glumci u predstavi, a nastala je na temelju priče „Orašar“ E. T. A. Hoffmana. Za svoj humanitarni rad studenti su dobili posebnu dekanovu i rektorovu nagradu.

Foto: DV Ciciban

A koliko su u njoj uživali mališani podijelili su s nama:

– Na predstavi mi je bilo super. Osjećala sam se kao da sam ja u priči. Najviše mi se svidjelo kada su miševi čučali i s dalekozorom su tražili djevojčicu Klaru, a kada su ju našli htjeli su ju oteti. I došao je Orašar koji se pretvorio iz drvenog u pravog. Miševi su se borili, ali ih je Orašar sve porazio. To mi se najviše svidjelo – rekla nam je Tara.

– Teta, znaš koji mi je bio najružniji dio? Kad je brat od Klare koji se zove Fran uzeo je Klarinog Orašara i počeo se Franov robot-igračka boriti s Orašarom. Tada je Orašar pao i slomio se – dodao je Veles.

Juditi su se pak najviše svidjele balerine.

– Balerine su lijepo plesale. Baš sam bila uzbuđena jer su bile lijepe – dodala je Judita.

– Oni miševi su bili jako smiješni. Zato jer je bila ona luda glazba. Svi su se jako smijali – kazala je pak Dora.

Foto: DV Ciciban

Inače, ova predstava samo je jedan segment dugotrajne i uspješne suradnje između Dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Ova objava Gorički vrtićarci uživali u predstavi ‘Božićni san male Klare’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.