Prijava

Vaša prijava

Vani je novi Reporter! Povelje, krokodili, abecede, školski jubileji i ratni heroji

[]

Četiri dana prije nego što Božić dođe, iz tiskare je stigao kamion s novim brojem Reportera. Najdugovječniji velikogorički lokalni list izašao je u svom 433. izdanju, u nešto bogatijoj varijanti, na 48 stranica, donoseći vijesti, priče, intervjue, teme i kolumne… U svemu tome, vjerujemo, svatko od vas pronaći će ponešto za sebe.

Uz izvještaj sa sjednice Gradskog vijeća veže se i tema o proračunu, najvećem u povijesti našega grada, a u taj dio priče uklapa se i porezna reforma koja će Goričanima donijeti nešto veće plaće nego dosad. Bili smo, naravno, i na dodjeli gradskih nagrada, na kojima je u glavoj ulozi bio Drago Kolarec, poznati gorički fotograf, koji je zasluženo dobio Povelju Grada za životno djelo. U svojoj priči gospon Drago nam je ispričao kako je postao fotograf, koji su mu dijelovi karijeri bili najizazovniji, zašto je njegova radnja baš tamo gdje jest, kako je Velika Gorica izgledala u vremenima kad je on bio dječak…

O godini iza nas, ali i svemu što nas čeka, u velikom intervjuu govori gradonačelnik Krešimir Ačkar, a za vas smo posjetili i gorički Advent, i obilježavanje stotinu godina pučkog kazališta u Buševcu, i modnu reviju u kojoj su sudjelovale Goričanke.

Dotaknuli smo se i povratka zvonika na crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije, kao i imenovanja jednoga goričkog parka imenom heroja Domovinskog rata Jadranka Cumbaja. Upoznajemo i povijest i sadašnjost najveće velikogoričke škole, OŠ Nikole Hribara, koja je proslavila 40 godina rada, te dječji zbor “Cvrkutavce”.

Povodom pojave kućice s nazivom “Mini Cabana” na našem Adventu prisjetili smo se i one prave, izvorne Cabane, koja je od 2003. do 2017. radila na lokaciji današnjeg kafića Park. Ima tu i krokodila, i dobrih tuluma, i uspona i padova…

Uz vijesti iz županije, uključujući i intervju s prvim čovjekom županijskog sporta Vladimirom Bregovićem, donosimo i pregled sportske godine iza nas, i to kroz svojevrsnu abecedu, prožetu ljudima i događajima vrijednima isticanja.

Za kraj, potražit ćete i ono što vas zanima u malim oglasima, a za početak treba pronaći svoj primjerak Reportera.

Na dobro poznatim lokacijama po gradu i okolici…

Ova objava Vani je novi Reporter! Povelje, krokodili, abecede, školski jubileji i ratni heroji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Važna obavijest